6 неща, които не забелязваме в собствените си домове, но дразнят посетителите

6 неща, които не забелязваме в собствените си домове, но дразнят посетителите
Източник: unsplash.com

Когато влезем в нечий дом, нормално е да се огледаме и да направим прибързани заключения за хората, които живеят там, включително техния характер, навици и начин на живот. А дори и най-малките детайли могат да разкрият интересни нюанси – като това колко пестелив е собственикът.

Не изхвърляйте непотребните вещи

С течение на времето всички ние се сдобиваме с мебели и аксесоари за дома, от които просто не се нуждаем. Вместо обач...

18/02/2016

От Bright Side правят анализ на вещите и на тяхното послание към посетителите.

1. Изтъркани чехли

20 идеи как да дадем нов живот на старите вещи

Всички сме заобиколени от стари и ненужни вещи, които все не изхвърляме с мисълта, че може да ни послужат някой ден. ...

28/07/2016

Чхли или пантофи, които са преминали през всички възходи и падения в живота на собственика си, могат да бъдат ценни и скъпи за сърцето на човек, но е добре да се сменят, поодбно на външните обувки. И не си помисляйте да ги предлагает на гостите си!

 

2. Остатъци от сапун

Ако смятате, че изхвърлянето на слюдите останал сапун е прахосничество, повярвайте – не е така! И нищо не говори по-силно за скъперничество от  малки парчета сапун в красива сапунерка.

3. Калъфи на мебелите

Въпреки че съвременните производители на мебели използват много издръжливи и устойчиви на петна тъкани, все още можем да видим мебели в покривала в много домове, които най-малкото развалят цялостната визия.

4. Остарели съдове

Колкото и да обичате съдовете от вашите майки и баби, имейте предвид, че те не са вечни и лошият им външен вид не прави добро впеачтление. Инвестирайте в нови.  

Същото важи и за чашите – без значение дали са стъклени или порцеланови.

5. Захабени кухненски кърпи

Във всяка кухня има кърпа - тя е жизненоважна в това пространство. Но едно е, когато кърпата е спретната и чиста, а съвсем друга е, когато изглежда като парче  вафлен плат с дупки и стърчащи нишки

6. Избеляло спално бельо

Спалното бельо е още един детайл, който може да разкрие много за характера и отношението ни към дома. Може да изглежда, че никой не вижда върху какво спите, но дори многократно праната калъфка за възглавница може да разкрие истинската ни личност. Обикновено по-евтиният плат започва да се разваля по-бързо, докато висококачествените и скъпи платове могат да ни служат дълго време и пак да изглеждат страхотно. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...