5 начина да направим малкото пространство светло и широко

Нека светлината влезе в дома ви  

2148

Няма да сбъркаме ако кажем, че всеки иска да живее в светъл и достатъчно широк дом. Особено ако разполагаме с малки пространства и ограничено пространство за всички мебели и аксесоари. Все пак има начини дори и миниатюрният дом да се превърне в уютно и обляно от светлина място.

Просто следвайте няколко лесни съвета:

1. По – малко тъмни цветове

Да, те са подходящи и много харесвани. Сиво, тъмно синьо или черно придават много лукс и елегантност на помещението, но не са добър избор за малката стая. Заложете на бяло, бежово или кремаво, за да направите стаята по – отворена.

2. Ако използвате повече нюанси, бъдете внимателниИзбягвайте да смесването на много цветове, а ако държите да включите няколко нюанса в обзавеждането, групирайте ги – например при книгите, аксесоарите. Това ще бнаправи пространството по – изчистено и семпло.

3. Избягвайте тежки завеси и щори

Освен с огледала, може да увеличите визуално стаята като сложите светли и ефирни завеси или светли щори. Ако имате възможност, отваряйте често прозореца, гледката навън ще създаде илюзия за безкрайност и широта.

4. Инвестирайте в големи мебелиКой казва, че малките пространства трябва да обзаведете с малки мебели? О – добре заложете на по – малко на брой, но по – големи, отколкото на множество миниатюрни. Това ще продаде повече широта на стаята и ще има повече място за преминаване и движение.

5. Пазете повърхностите чистиДа декорирате помощната масичка или секцията с малки аксесоари е забавно, но те също така създават илюзия за претрупаност и хаос. Затова се постарайте да държите повърхностите възможно най-чисти и без излишни неща по тях. 

Сподели: