12 трика да декорирате с колекции

Изберете предмети, които ви вдъхновяват, а не защото са модерни  

937

Добре декорираната стая е ключът към това да изглежда стилна и елегантна.  Да подредите колекция в дома не е лесна и безотговорна работа. За да придобие жилището излъчване и да има поразителен ефект, трябва да следвате няколко правила.

Дизайнерът Сюзън Ферие разказва пред HouseBeautiful Designer как да организираме колекциите си от вещи за забележително излъчване и перфектен завършек.

1. Създайте баланс. Когато показвате колекция, тя не трябва да се натрапва, а да бъде успокояваща за окото.

 

2. Подбирайте и бъдете критични. Не събирането просто някакви предмети, покажете само най-доброто.3. Представете си как искате да изглежда вашата колекция. Мислете за графичното въздействие, за отделните елементи и тяхното съчетание.

4. Създайте граници – дали това ще бъде рафтът, шкафът или стъклена витрина, подчертайте отделните елементи.

5. Решете кои елементи ще се открояват най-много и ги подчертайте.

6. Използвайте нещо, което ви дава емоция. Колекцията трябва да бъде доказателство, за това, което харесваме, да показва история, да открои вашата идентичност.

7. Мислете за това, което колекцията представя – това може да са места, на които сте били, хора, научени уроци, споделени преживявания.

8. Не се страхувайте да опитате различни начини за излагане на вашата колекция. Опитайте различни позиции, размествайте. Това ще даде възможност да я видите от друга светлина и ъгъл.

9. Обединявайте. Нещо толкова просто като общ цвят може да обедини колекцията.

10. Обърнете внимание на мащаба – не излагайте прекалено големи и малки предмети, старайте се да има баланс.

 

 

Сподели: