5 декорации, които претрупват малкото помещение

Избягвайте ги, ако търсите повече пространство  

2350

Има много тънка линия между добрата декорация и претрупаната стая. Колкото и да харесвате рафтове, възглавници, книги, имайте предвид, че в малкото помещение трябва да бъдете умерени при използването им. Причината е, че вместо да направят мястото по – уютно, ефектът е на претрупаност и чувството за разхвърляност.

Ето какво да избягвате, ако искате да се радвате на малък, но просторен дом.

Малки кухненски аксесоари

Чаши за сок, готварски книги, чайници, които смятате за прекрасни и могат да бъдат изложение на отворените рафтове, често само заемат място и обземат пространството. Затова по – добре се откажете от всички тези дребни аксесоари и се съсредоточете върху по – малко, но по – обемни.

Възглавници

Те са чудесен аксесоар и правят помещението да изглежда по – уютно, но ако има прекалено много възглавници, ефектът е обратен и стаята изглежда по – малка.

Стари спомени/ антични аксесоари

Махнете тези, които нямат никаква стойност за вас, защото само заемат място и събират прах. Ограничете като цяло броя на използваните аксесоари, за да се радвате на повече пространство и широта в стаята.

Прекалено много плаващи рафтове по стените

Ако имате нужда от един рафт, добре, но не прекалявайте. Изхвърлете всички неща, от които не се нуждаете, защото те само правят помещението да изглежда претрупано. Съответно, няма да имате нужда и от толкова много рафтове.

Декоративни табли и книги на масичката за кафе

Ако се използва правилно таблата може да бъде много полезна. Ако не е подредена и просто сте сложили на нея някакви неща, резултатът е негативен. А като цяло книги върху масичката не е най- доброто решение за малката стая. По – добре помислете за други варианти за съхранението им. 

Сподели: