23 лесни начина да организирате ежедневието си

23 лесни начина да организирате ежедневието си

1. Съберете чантите и опаковките
Използвайте поставката за списания в кухнята, за да наредите в нея пликове за сандвичи, алуминиевото фолио или найлоновите торбички.


2. Навийте кабелите
Всички зарядни, кабели и разклонители може да навиете и да съберете индивидуално и компактно в кутия, в която се поставили ролки от тоалетна хартия.


3. Удвоете мястото под мивката
Създайте ценно пространство при съхранение на бутилките със спрей като ги закачите върху металния носач на шкафа.


4.Създайте система на сгъване
Изпраните и изгладени дрехи нареждайте в чекмедже хоризонтално, изпълвайки чекмеджето отпред назад. Така ще може да виждате всичко, включително и някоя забравена тениска.

5. Подредете тиганите умно
Кой казва, че органайзерите са аксесоари само за офиса? Използвайте ги, за да наредите дъските за рязане и тавите.

6. Закачете шаловете като професионалист
Използвайте халки от завеси за баня, сложете ги на закачалката и подредете на всяка халка шал. Така ще се запазят без гънки и ще са лесни за намиране.

7.Съхранявайте комплектите спално бельо заедно
Вече няма да губите калъфката на възглавницата. Ето как: чистите и изгладени чаршафи сгънете и сложете в калъфката на възглавницата.

8. Направете своя закачалка за обувки
Вземете телена закачалка за дрехи, огънете на две долната й част и направете закачалка за сандали и балеринки.


9. Сложете играчките на показ
Направете слаурски кош за плюшените животни и играчки като използвате градински панер на стената и го окачете на височината на детето. Защото е хубаво да виждате пода в детската стая.

10. Подредете вертикално аксесоарите
За да избегнете хаоса в кутията за бижута, вземете държач за кухненска хартия и наредете върху него аксесоарите си. Така ще бъде и по-лесно да ги откриете.

11. Поглед до всичко, от което се нуждаете
Съхранявайте основните неща, които използвате всекидневно – ключове, чадър, поводът на кучето – в органайзер за обувки на вратата. Или мислете за него като по-организирано чекмедже, в което може да държите батерии, фенерче или уплътнители.

12.Място за фибите
Няма да се налага да търсите повече фибите по дъното на дамската ви чанта, ако ги сложите в празна кутийка от бонбонки Тик Так.

13. Вместо органайзер в колата
Пластмасовата кутия за почистващи препарати може да се превърне в забавен държач за играчки, книжки или играчки. Или го използвайте за съхранение на очила, кърпички и др.

14. Победете хаоса в разклонителя
Създайте ред в еднаквите по вид кабели на разклонителя като ги надпишете – за целта използвайте пластмасови щипки.

15. Tранспортирайте покупките без проблеми
За да не се налага да събирате яйцата или да гоните доматите, носете кошница в багажника на колата, където може да наредите покупките си. Така ще бъдете спокойни, че при транспортиране няма да се разпилеят.

16. Опазете прането
Използвайте изтриващ се маркер, с който да напишете на пералнята какво не трябва да влиза в сушилнята. Така няма да се притеснявате, че ще се наложи да изхвърлите новия си пуловер.

17. Организирайте пощата
За да избегнете хаоса от постоянно идващата поща, направете три зони – една за рециклиране, една за изхвърляне и една за сметки, покани или неща, които ще са ви нужни.

18. Съхранявайте инструкциите
Бързо: Къде са инструкциите за микровълновата? Следващият път когато купувате електроуред, запечатайте документите му и го залепете за гърба на уреда.

19. Без повече самотни чорапи
Отвличането от извънземни е по-лесно да се обясни от изчезването на чорапите. За да не се случва това, просто ги слагайте в пералнята в малка торбичка за пране.

20. Подредете ножовете
Магнитна дъска, монтирана на стената ще държи ножовете винаги чисти и далеч от непослушните ръчички.


21. Запазете детското творчество
Децата носят постоянно всякакви произведения на изкуството, а на хладилника не винаги има място за всички. Добра идея е да им подсигурите по една пластмасова кутия, в която могат да ги слагат, а когато я напълнят, просто я приберете при любимите неща. 

22. Подредете приложенията на телефона си
Смартфонът има предназначение да улеснява живота, а не да го стресира. Съветваме ви да организирате приложенията си в две категории – новини и игри, и отделно папка с такива, които използвате ежедневно.

23. Съберете заедно найлоновите торбички
Найлоновите торбички никога не свършват. За да не ги пилеете под мивката, слагайте ги в празна пластмасова бутилка.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...