14 грешки, които дизайнерите веднага ще забележат в обзавеждането

Малки неща, които не остават скрити  

4872

След като години наред прави редица проекти, само с едно влизане в стаята добрият дизайнер веднага може да забележи малките грешки, които допускаме в обзавеждането. И се оказва, че дори да смятаме жилището си за перфектно, винаги има някои дребни детайли, които развалят хармонията. Ето кои са те и как да ги избягваме:

Страхуват се ярките тонове

Всъщност в тях няма нищо притеснително, ако цветовете са правилно съчетани и малкото помещение може да бъде не по – малко стилно. Понякога дори тъмният цвят подчертава чара на една стая.

Търсят произведения на изкуството, които да съвпадат с цветовете в стаята

Ако сте харесали някоя картина, но не искате да я купите, защото не съвпада цветово с мебелите в стаята ви, не означава, че трябва да се лишавате от нея.

Следват прекалено много трендовете

Ако шевронът е бил на модя няколко години, не означава, че непременно трябва да присъства у дома. Декорацията е нещо лично, затова е важно да се харесва на вас, а не да е модерно.

Лошо разположени картини по стените

Една картина трябва да бъде на нивото на очите. Съобразете и с височината, и широчината на стаята, както и дали слагате картината над някаква мебел.

Слагат малък килим

Уверете се, че поне предните крака на мебелите (диван/ фотьойли) застъпват килима.

Твърде много отворени рафтове

Това е малко задължаващо, защото те винаги трябва да са перфектно организирани. По - добре заложете на правилно проектирани шкафове, зад които да скриете цялата бъркотия.

Стремеж към съвършеност

Понякога в желанието си да обзаведем перфектно, домът ни губи идентичност. Не трябва да забравяте, че една стая се обзавежда за хората и интериорът трябва  да се съобразен с това, че тук ще живее някой.

Всичко съвпада

Това, че живеете в един апартамент, не означава, че всички мебели трябва да са еднакви. Холът, кухнята и спалнята са отделни стаи и трябва да се различават в обзавеждането.

Оставят прозорците голи

Колкото и  малка да е стаята, прозорци без завеси или щори правят лошо впечатление. Затова се постарайте да ги декорирате. Ако нямате предства какво да сложите, леки и ефирни пердета в неутраен цвят, са винаги добър избор.

Прекалено много вещи

Това създава чувство за претрупаност в стаята, затова се постарайте да не затрупвате стаята с всичко, което имате. 

Сподели: