7 мръсни неща, които гостите ви ще забележат, когато дойдат

7 мръсни неща, които гостите ви ще забележат, когато дойдат

Поддържаме дома си чист и подреден, но не винаги имаме силата да почистваме  дълбоко през цялото време. Не само защото сме уморени, но и защото не забелязваме определени зони. Но веднага щом разбере, че чакаме гости като че всяка част от дома ни изглежда като потенциално мръсно място и се втурваме да чистим  всички по-малки детайли, които мозъкът ни пренебрегва иначе ежедневно.

Какво обаче всъщност виждат хората, които идват в дома ви? Обърнете внимание на тези детайли и ще бъдете спокойни за чистотата и организацията.

Миризмата

Вярно е, че след като прекарвате много време в дома си, сте свикнали с начина, по който мирише. Това означава, че може да не забележите, ако нещо мирише по - особено, но гостите ви със сигурност ще го направят. Така че, когато се приготвяте за тях, отделете малко повече време, за да обърнете внимание на онези части от дома, които биха могли да предизвикат някакви странни миризми - като кухненския боклук, банята или котешката тоалетна.

Пръските по огледалото в банята

Може би не винаги ще забележите, ако има петна от паста за зъби или ивици върху огледалото за баня, тъй като най-вероятно заставате през него всяка сутрин в сънливо бързане. Но мръсното огледало ще бъде веднага забелязано от гостите ви, така че ако вече не ви в списъка за почистване, бързо идете да проверите.

Мръсотия на ламперията

Това важи особено за области като входната врата (тъй като гостите ще трябва да се наведат или да седят близо до пода, за да свалят обувките си) и банята. Използването на малката тоалетна баня означава, че погледът шари по стените и лесно може да се забележат всички цапаници.

Прах върху контактите

Почти всеки забравя да почиства ключовете на лампите, просто защото не ги гледаме.  Но вашите гости веднага ще ги фиксират. Затова ако има прах или мръсотия, натрупани върху тях, вземете антибактериална кърпа и избършете.

Зацапано около дръжките на вратата

Това е повече или по-малко поради същата причина, поради която трябва да почистите контактите на светлината. С всекидневното пипане там лесно се образуват петна, затова просто почистете.

Натрупвания около душ завесата

Ако вашите гости са с пренощуване, със сигурност ще забележат, ако има някаква мръсотия около душа. Обърнете внимание в зоната около завесата, защото там често не виждаме изцапаното.

Мръсотия в хладилника

След като го отваряте всеки ден, надали сте забелязали нещо изцапано в хладилника. Но ако някой гост ви помага в домакинската работа, бъдете сигурни, че веднага ще забележат петна или разливания.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...