10-те грешки в декорацията, които всеки прави

По пътя към перфектния дизайн  

5341

 Изглеждащи страхотно, но неудобни мебели

Декорът в дома ви е зашеметяващ, но е толкова непрактичен. Тогава няма никакво значени, след като не може да седнете и да се отпуснете.

Прекалено модерни неща

Изглеждаше невероятно на прозореца на магазина. И в списанието. Но у дома? Аксесоарът не се вписва в общата декорация и изглежда странно. Избирайте предмети, които пасват на общото обзавеждане и декорация.

Не сте тествали цвета на стените и те изглеждат странно

Боядисвате стената в зелено, но след това осъзнавате, че спрямо осветлението и мебелите изглежда ужасно. Затова винаги взимайте мостри и пробвайте.

 Kупувате мечтания лайфстайл

Купувате голяма маса, която не харесвате или телевизор за стената, който не ви е нужен. Защо взимате неща, които не ви трябват, само защото са символ на определен стандарт на живот?

Купувате евтини неща

За да спестите за ваканцията, купувате евтини столове, които се чупят само след няколко мецеса. В крайна сметка се оказва, че давате повече пари, отколкото ако бяхте купили в началото нещо качествено. Затова инвестирайте в стойностни неща, защото те се изплащат в бъдеще.

Твърде сложна организационна система

Сметките са в зелената папка, неотворените писма в синята, всекидневната посуда е на най-горния рафт..или на по- долния? В старанието си да бъде всичко организирано сте толкова объркани, че в крайна сметка не успявате да се ориентирате. Това е вашият дом, нека бъде удобен за вас.

Странни цветя

Подобно на прекалено модните вещи, имате цветя, които някъде изглеждат добре, но не и във вашия дом. Сега виждате как растението загива заради малко светлина или висока температура.

Направи си сам

В Рinterest изглежда супер, но не се получи при вас. Ако нещо не може да го направите, по – добре не се залавяйте.

Клиширано изкуство

Имате идея да сложите тази картина на стената, но тя изглежда толкова нелепо. Съобразете се със стила на обзавеждането и стаята.

Всичко е в бяло

Желанието ви всичко да е в бяло изглежда добре в началото, докато в един момент не осъзнаете колко трудно се чисти петното от вино, шоколад или следите от детски ръчички. Затова първо съобразете, че трябва да се поддържа. 

Сподели: