9 грешки при боядисването, които допускаме често

В тази спалня има четири от тях  

6598

Ако се колебаете дали да изберете светло жълто или бледо жълто, а всички в семейството ви се чудят какво толкова умувате, не се пртеснявайте. Решението какъв цвят да изберете за дадено помещение не е лесна задача и често може да се окаже решаващо за крайния вид на стаята. Предлагаме ви някои от най- често срещаните грешки, които се допускат при боядисване и как да ги избегнете.

Боядисвате тавана в бяло

Най-голямата стена в една стая е тази, за която повечето от нас дори не се замислят. Според експертите не трябва да боядисвате тавана изцяло в бяло, защото във всеки нюанс има малко сиво, което подтиска помещението. Вместо това изберете кремав нюанс.

Всичко съвпада

За да сте сигурни, че няма да сбъркате избирате всичко в един цвят – стени, текстил, мебели. Помещението става много скучно така. Затова помислете за различни нюански от една гама, поне.

Много ярки цветове

Понякога, когато човек хареса даден ярък цвят го влага навсякъде. Все пак е нужен баланс, затова съчетавайте с неутрални цветове.

Застраховате се

Колкото и да харесвате неутралните цветове, все пак не забравяйте да добавите и ярък нюанс, за да има контраст и интересен ефект на помещението.

Използвате коренно различни цветови схеми във всяка стая

Вие живеете в една къща, затова нека да има някаква приемственост между отделните стаи, не да се чувствате като в различни къщи.

Или еднакви цветове схеми

Еднаквостта във всички стаи може да създаде чувство за скука и безличние. Помислете за поне два цвята, които да съчетаете.

Купувате некачествена или неподходяща боя

Когато избирате боя, бъдете готови на голяма инвестиция. Не се скъпете когато купувате, защото от избора ви зависи не само цялостния вид на помещението, но и поддръжката след това. Ако избирате боя за кухнята, мислете за лесно почистваща се и която предпазва от мухъл и плесен. За детската стая изберете антибактериална боя. Решете матов или гланцов завършек искате. Има много неща, за които трябва да помислите, ако не сте сигурни, се обърнете към професионален интериорен дизайнер. 

Сподели: