10 неща, които ще повишат стойността на дома ви (част 1)

Евтини решения за по – скъпо изглеждащ дом  

1265

Един скъпо изглеждащ дом не означава да е изпълнен със скъпи вещи. Всичко е в магията на детайлите, в съществуващите елементи и как те са подчертани. Скрити архитектурни детайли, дървени греди, красив под, вградени рафтове или композиция с мозайка са малки неща, но те неусетно могат да променят излъчването на жилището. Readers Digest представят няколко бюджетни идеи, с които домът ще придобие излъчване на луксозно и скъпо изглеждащ.

Добавете цвят

Боята е евтин материал, но има способността да направи огромна промяна. Стена, боядисана в ярък цвят може да оживи пространството и да го освежи.

Нови кърпи

 

Придайте усещане за спа като замените старите кърпи с пухкави, плътни бели хавлии. Инвестицията не е кой знае колко голяма, но ефектът в банята ще бъде забележителен.

Добавете декоративни възглавници

Един достъпен аксесоар, с които и най – невзрачният диван ще изглежда по – ярък, цветен и весел. Смесете и комбинирайте цветовете и текстури, смесвайте модели. Само не претрупвайте с твърде много.

Аксесоари

Незнайно защо, но те могат да бъдат доста коварна вещ – или претрупваме с тях или ги избягваме. Не е  задължително да слагате скъпи аксесоари. Потърсете в някой антикварен магазин или магазин за втора употреба нещо уникално и различно, с което да впечатлите.

Сменете старите дръжки

Брави, дръжки, ключовете за осветлението са неща, които не струват много, но смяната им веднага променя стаята.

Нов плот

Кухнята ще придобие напълно нова визия ако смените плота и кухненския гръб. На пазара днес има огромно разнообразие от цветове, десени и материали, от които да избирате.

Създайте илюзия за по – висок таван

 

Ако не можете да повдигнете тавана буквално, можете да помислите за визуалната му промяна. Това ще стане най – лесно като просто закачите завесите близо до тавана.

Или за по – голяма стая

С помощта на голямо огледало лесно ще направите малката стая двойно по – широка. Не се страхувайте да закачите или да облегнете на стената такова в голям размер.

Махнете нещо, което ви дразни

Ако старите осветителна тела или мебел постоянно ви кара да се мръщите, махнете ги. Разбира се, не е нужно да инвестирате много – заменете дръжките, пребоядисайте или добавете някакъв елемент, с който ще промените визията.

Използвайте библиотеката не само за книги

Библиотеката не трябва да има само подредени по права линия книги. Няколко книги, дребни аксесоари или малък букет цветя ще променят излъчването му.

 

Сподели: