10 неща, които ще повишат стойността на дома ви (част 2)

Бюджетни идеи за впечатляващ резултат

1115

Нова и свежа боя, килим, разместени мебели, малък аксесоар – акцент. Малки неща, които няма да ви струват много, но са детайли, които имат силата да променят излъчването на всеки дом. След като вече ви представихме 10 елемента, които ще направят дома ви да изглежда по – скъп, вижте още десет.

Зона с килим

Килимите наистина могат да преобразуват пространството. Те помагат за зониране на помещението, придават уют и завършеност на една стая. Внимавайте обаче да не изберете твърде голям или твърде малък модел.  

Нека стената заблести

Луксозен тапет на едната стена не е голяма инвестиция, но за сметка на това стаята ще изглежда много елегантна и скъпа.

Неутрална гама

Когато се колебаете за цвета на боята, изберете класически неутрален. Цветовете като бежово, сиво и жълто изглеждат свежи и са модерни. Нещо повече, те се комбинират добре с всичко. Нека яркият цвят да дойде от аксесоарите.

Дълбок цвят

Ако неутралните цветове не са за вас, смелите цветове могат да крещят "елегантно". Дълбоките нюанси с блестящ финиш са идеален избор. Например тъмна стена със златен и лилав контраст в интериора може да излъчва блясък и лукс.

Нещо впечатляващо

Трапезарна маса, ярки килими, полилеи и дивани могат да внесат усещане за лукс в дома. Определете няколко ключови неща, които виждате и използвате често (особено ако те са такива, които се забелязват от няколко други стаи) и помислете дали да не инвестирате в по – луксозната им версия.

Обемни мебели

Скъпите артикули имат тежест и обем в тях (затова по-плътните златни гривни изглеждат по-луксозни от по-тесните). Добавете още един ред завеси, по – дебел килим, по – масивни рамки.

Галерия

Ако в стаята ви няма фокусна точка, създайте я с помощта на произведения на изкуството. Една от опциите е да се създадете мини галерия с няколко сета картини.

Сменете аксесоарите в банята

Заменете пластмасовите бутилки с течен сапун с керамични и ще видите как банята ще придобие по – луксозен вид.

Аксесоари за хранене

Една красиво подредена маса излъчва класа и лукс. Не е нужно да имате китайски порцелан, за да впечатлите обаче. Бяла чиния с позлатен кант и златисти прибори са достатъчни, за да създадете неповторим ефект.

Велур, кадифе, кожа

Изберете някой от тези платове и го добавете като елемент. Това може да е стол с кадифено покритие, одеяло, кожен диван или възглавници. Скъпите платове ще внесат луксозно излъчване в стаята.

Подчертайте пода

Имате хубав дървен под? Не го крийте, а го покажете. Ако се налага, инвестирайте в обновяването му и го подчертайте – с ярък килим или малка черга – изборът е ваш!

 

 

 

 

 

Сподели: