9 промени, които трябва да правите на всеки 10 години

Заменете старите уреди 

11436

Без значение колко много обичате и се грижите за дома си, нещата се износват и да се нуждаят от поправка или промяна, особено ако са минали 10 години.

Вижте няколко актуализации, които е добре да направите, за да се радвате на дом в топ състояние.

Нов килим

Един обикновен килим има продължителност на живота от приблизително 10 години. Разбира се, това зависи от няколко фактора, включително качество, начин да поддръжка, броят на хората, които минават по него, наличие на домашни любимци.

Бойлер

Обикновено решаваме да сменим бойлера, ако протече или изгори, но имайте предвид, че е добре да го сменяте на всеки 10 години.

Миялна машина

Това е оптималното време да замените машината, колкото и добре да ви служи. Най – малкото, защото ще има по – нови, модерни и енерго – ефективни модели.

Пералня и сушилня

Средната продължителност на живот на тези уреди е 8 години. Затова, ако те са на 10+ години, помислете за смяната им.

Боядисване отвътре и отвън

Няма ясно правило кога да пребоядисате дома си. Това зависи от мястото, където живеете, влажност, поддръжка, начин на експлоатация и много други фактори. Обикновено хората пребоядисват на всеки 3 до 5 години, но ако не сте го правили 10 или повече години, сега определено е време да го направите.

Уплътненията на прозорците

Да, това е нещо, за което рядко мислим, но е важно за комфорта и енергийната ефективност на дома ви. Затова следете за проблеми и се опитайте да ги поправите бързо.

 

 

Сподели: