10 неща, които не предполагате, че може да държите под леглото

Решения, с които ще спестите място

3971

Мястото под леглото традиционно се смята за пространство, на което слагаме всичко онова, което не искаме да се вижда. Всъщност то има огромен потенциал и всеки сантиметър може да намери приложение. Особено полезно ако живеете в малък дом.

Ето 10 неща, които може да съхранявате под леглото и за които може би не подозирахте.

Допълнителни чаршафиНямате шкаф за чаршафите? Просто навийте и приберете в кутия всички чаршафи, одеяла и завивки и ги извадете когато са необходими.

Опаковки и опаковъчни материали

Ако чекмеджетата или килерът ви вече са претъпкани с всякакви хартии, панделки, тиксо, ленти и какво ли не, ги складирайте под леглото. Изберете издърпваща се кутия или чекмедже и така ще бъдат винаги под ръка.

Сезонни дрехи

Просто пакетирайте във вакуумни торни и пъхнете под леглото. Така ще освободите много място в гардероба за сегашните ви дрехи.

Арт произведения

Ако любовта ви към изкуството е превърнала дома ви в своеобразен музей, сега е времето да преосмислите това. Изберете любимите си произведения, а останалите пакетирайте и съхранявайте под леглото. Когато решите, просто ги разменете.

Творчески материали

В контейнерите за съхранение на практика може да държите всичко, но трябва да признаем, че са перфектни за творческите материали. Тъй като те са плоски и широки, видимостта е много добра и лесно може да намерите това, което търсите.

Книги

Перфектно решение за всички любители на четенето, на които мястото за нови книги все не им стига.

Подаръци

Ако трябва да скриете подаръците от любопитните погледи, сложете ги в непрозрачен плик и ги пъхнете под леглото. Надали децата ще се сетят да търсят там.

Допълнителни рафтове

Рафтове или дъски от някой шкаф или подпрозоречна рамка са неща, които могат да ни потрябват. Сложете ги под леглото, за да не пречат и да са ви под ръка.  Extra shelves

Козметика

Ако сте попаднали на някоя разпродажба и сте се запасили с повече от любимите ви шампоани, не ги слагайте в банята, където ще заемат място. Съхранявайте ги под леглото.

Декорация

Украсата от Коледа, Великден, рожден ден все ни пречи в шкафовете. Защо не я приберете под леглото. Така ще знаете със сигурност къде е и няма да я търсите из цялата къща. 

Сподели: