Защо не можете да спите с главата на север и други "сънливи" суеверия

Защо не можете да спите с главата на север и други

Ако джаджи за сън, ортопедични възглавници, билкови отвари с маточина и медитация не ви помагат да заспите, може би трябва да се обърнете към народните поверия? Ето някои от най-често срещаните.

Не спете с главата на север

Знакът се връща към индийското учение Васту, но лесно се обяснява с географията. Факт е, че на земята има два магнитни центъра на привличане - северния и южния полюс. Обръщайки главата си на север и свързвайки се със същите полюси с полето на Земята, човек може да се почувства отпаднал.

Не спете с крака до вратата

Смятало се, че е по-лесно за нечистите сили да хванат беззащитен човек за краката насън, ако са разположени по-близо до вратата.

Не спете до огледало

Езотериците твърдят, че през нощта човек е най-уязвим от въздействието на неземни сили. Освен това именно в съня душата му може временно да напусне тялото и да се „разходи“ през астралните светове. Ако има огледало, което е портал, можете да се изгубите в отраженията и да не се върнете у дома.

 

Не спете с глава към прозореца

Допуска се съществуването на извънземни сили - зли духове, които могат да "летят" през прозореца в главата и да ги принудят да правят странни неща.

Не спете в топли тесни дрехи

Прекалено тясната и потискаща пижама няма да позволи на нервната система да се отпусне, която цяла нощ ще търси начин да се отърве от източника на дискомфорт. Старайте се да избирате меки, свободни и приятни дрехи за сън и не си лягайте по чорапи, стегнати бинтове и тясно бельо – последните се считат за дразнители на душата и тялото.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...