5 неща в спалнята, които ви разболяват

5 неща в спалнята, които ви разболяват

Ако въпреки здравия и пълноценен сън, чистотата, която поддържате и без наличието на някаква сериозна причина, се събуждате уморени и изпитвате постоянен дискомфорт, причината може да не е във вас, а в....спалнята. Защото дори и обикновените  вещи се оказват носители на множество бактерии, за които дори не подозираме.

Вижте кои са тези пет неща в спалнята ни които ни разболяват:

Възглавници

След дълъг ден, всичко, което искате да направите, е да сложите главата си на възглавницата. Те ви дават комфорт, помагат ви да отпуснете врата и раменете, но наред с това в тях се събират и много бактерии. Това от своя страна причинява алергии, респираторни проблеми и дори акне. Ако възглавницата изгуби форма, тя може да причини главоболие и схващане. Затова поне веднъж на седмично сменяйте калъфката, а самата възглавница перете на три месеца.

Килим

Мекият и пухкав килим осигурява топлота за краката ви. Проблемът е, че той също така събира много мръсотия, животински косми и прах. Затова минавайте с прахосмукачка веднъж седмично и веднъж на месеца перете на място.

Матракът

Матракът е най-важната част от леглото и е от първостепенно значение за почивката. Но и той, подобно на възглавниците се цапа и събира микроби. Изнасяйте го на слънце веднъж на месец и почиствайте на място с топла вода и малко сода.  Подменяйте го на всеки около 10 години, за да избегнете болки в тялото, дължащи се на експлоатацията му.

Почистващи продукти

Някои хора обичат миризмата на препарат, защото чувството, че къщата е чиста. Въпреки това химическите вещества в тези препарати могат да бъдат много вредни и дразнят кожата и очите, предизвикват дразнене, респираторни проблеми и дори главоболия. Избирайте естествени почистващи продукти като оцет, лимон или сода.

Свещи

Те миришат добре и могат да създадат романтична атмосфера, но и много от тях като се запалят освобождават вредни химикали като бензен. Ако искате свещи изберете от пчелен восък или отваряйте прозореца, за да проветрявайте. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...