Защо да направите спалнята сива?

Универсален и модерн цвят 

1018

Когато става въпрос за дизайна на спалнята, обикновено избираме цвета й според личните си предпочитания, но и според това, какви усещания дават различните схеми в нас.

Идеи за красива романтична спалняСветли цветове, флорални мотиви и естествени текстури са в основата 

Цветът на една стая обаче може да предизвика различни чувства в различните хора. За някои, например, бялото е символ на чистота, но за други навява студ и стерилност. За едни лилавото е успокояващ и релаксиращ нюанс, но за други е прекалено женствен.

А какво ще кажете ако изберете сиво за цвят на спалнята? Струва ви се скучно? Само помислете. Този цвят има толкова много нюанси, че няма как да ви омръзне. Освен това със сиво има толкова гъвкави решения, за които дори не сте подозирали. Ето 10 причини, които трябва да боядисвате спалнята си в сиво.

Идеи за бaнята в сиво Ако се съчетае с правилните нюасни цветът е с успокояващо въздействие

1. Моден

Сивото е модерен, класически и неподвластен на времето цвят. Той е гъвкав, комбинира се с всички цветове, а спалнята в сиво може да е точно това, от което се нуждаете.

2. Успокояващ

Като неутрален цвят, сивото е естествено успокояващо. Топлината му може да се сравни с прегръдката на меко одеяло. Това всъщност е, което бихте искали да се случи след дълъг ден на работа.

3. Най-добрият цвят за спалня и според фън шуй

Като неутрален цвят, сивото е подходящ за спалня, разположена и на запад, и на северозапад. Просто защото управляващият фън шуй елемент в тази област е Метал, а бялото и сивото са цветовете, които изразяват този елемент.

4. Подходящ и за женска, и за мъжка спалня

По-светлите и по-меки нюанси на сивото ще ви помагат да постигнете по-женствено усещане в спалнята, докато по – тъмните нюанси помагат да се създаде по-мъжествен ефект. Комбинацията на няколко нюанса е решение за спалня на двойка.

5. Модерен облик

Забравете бялата стена в останалата част от вашия дом, сивата спалня ефективно ще наруши монотонността, като същевременно поддържа съвременната атмосфера. Сивото има и множество прекрасни естествени подтонове, които оживяват с правилното осветление.

Бани в сиво и бялоКогато класиката срещне модерното  
Сподели: