14 уютни скандинавски спални

Най - доброто, което може да вземете от този стил 

666

Скандинавският стил се оказа трайна тенденция и е харесван за всяка стая у дома. А с настъпването на по – хладното време и желанието ни за повече уют и топлина, с удоволствие го интегрираме смело в домовете си. Днес ще обърнем внимание на спалнята и нейната декорация в скандинавски стил. Вижте няколко красиви идеи, които със сигурност ще ви вдъхновят.

5 начина да обзаведете апартамента в скандинавски стилФункционален, семпъл и светъл

Простотата и функционалността са ключови при този стил, затова, когато става въпрос за декориране, неутралитетите доминират, но цветните акценти ще добавят повече интерес. Доброто съхранение в спалнята е задължително, за да не се задържи и помещението.

1. Неутрално вместо бяло  

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайнБяло и изчистен дизайн

Ако ярко бялото не е вашият цвят, заложете на различни текстури и тонове, смесвайки сиво, кремаво и нюанси на слонова кост. 

2. Изберете деликатен дизайн на тапета

Деликатният тапет в скандинавски стил ще даде на вашата спалня усещане за спокойствие, особено ако е в приглушени нюанси на синьо и сиво.  блус и сиви.

3. Отразяващи повърхности

Дизайнът в скандинавски стил е насочен към увеличаване на светлината, така че изберете не само бледи стени и бели мебели, но и огледала. Съчетайте ги с бели подове и леки завеси.

4. Ламперия

Ламперията на стените е блестящ начин да придадете характер на спалнята в стил сканди. Използвайте ебели или сиви панели, които ще паснат перфектно.

5. Смесвайте

Геометричните принтове изглеждат чудесно в схема на скандинавския стил. Заложете и на ярки цветни акценти за по-уютен външен вид, но опитайте и приглушени, естествени тонове или геометрични плетива и материи.

6. Изберете практични аксесоари за спалня

Направете стаята удобна и функционална. Добре проектираните часовници, осветителните тела и елементите за съхранение подобряват дизайна и визията й.

7. Не се страхувайте от цветовете

Стилът сканди е по-универсален, отколкото мислите, затова мислете отвъд сивото и бялото. Ако търсите минималистичен стил с топлина, заложете на геометрични щампи и наситени тонове като горчица или оранжево.

Как да постигнем скандинавски стил с малък бюджетЛесно е
Сподели: