Техники за декориране на спалнята, които може да приложите веднага

Техники за декориране на спалнята, които може да приложите веднага
Източник: pixabay.com

Обикновено много малко време се отделя на дизайна на спалнята, тъй като по-голямата част от усилията и финансите се изразходват за обновяване на кухнята и хола - стаи, които винаги се виждат. В резултат на това собствениците залагат на възможно най-безопасните решения, като бели стени и светли мебели. Но спалнята може да бъде декорирана много по-красива, по-ярка и по-функционална. Вижте как да направите това.

Как да съхраним вещите си в спалнята

Ако не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята....

10/03/2020

Трик 1: Използвайте висящи аплици

В спалнята трябва да има поне два вида осветление - централно (например полилей на тавана) и насочващо, директно в зоната на леглото. Обикновено за тези цели се използват настолни лампи, които се поставят на нощното шкафче, но има много по-функционално и естетично решение - висящи аплици.

Шест растения в спалнята за по-добър сън

Домашните растения пречистват въздуха, снабдяват го с кислород и правят дома по-цветен. Правилно подбраните растения ...

15/11/2015

Първо, те са много по-удобни, тъй като разпределят светлината и освобождават място на шкафа за по-необходими неща. Освен това такива лампи изглеждат по-стилни и модерни.

Трик 2: Боядисайте стените в дълбоки, тъмни цветове.

Традиционно за декориране на стените в спалнята се използват светли нюанси: сиво, бяло, бежово и др. Това решение обаче е полезно само ако стаята е много малка и трябва да бъде визуално разширена. В други ситуации дизайнерите препоръчват да се даде предпочитание на дълбоки тъмни нюанси, което ще направи спалнята по-„обемна“ и контрастна.

Има и други предимства. Тъмните цветове абсорбират ярки цветове, така че е по-лесно да затъмните такава стая, ако искате да легнете да си починете през деня. Освен това, ако изберете тъмно зелено или тъмносиньо за вашата спалня, те ще имат най-успокояващ и релаксиращ ефект.

Но тук, както във всеки друг въпрос на дизайна, е много важно да се спазва умереността. Ако прозорците на стаята гледат на север и няма достатъчно естествена светлина, използвайте тъмни нюанси само за акцентната стена, в противен случай спалнята ще изглежда тясна и мрачна.

Техника 3: Удължете таблата на леглото

И най-добре е да направите това на цялата стена. Тогава таблата ще се превърне в основен акцент в стаята и няма да се налага да се чудите върху кой детайл от интериора да привлечете вниманието. Между другото, таблата не трябва да е хоризонтална - вертикалната версия изглежда не по-малко впечатляваща. За да завършите картината, добавете меки стенни панели - те са приятни на допир, изглеждат благородни и добавят лукс към интериора.

Техника 4: Създайте зона за релакс

Ако площта на стаята позволява, не се ограничавайте само до леглото, гардероба и нощните шкафчета. В спалнята можете да създадете уютен кът за почивка и четене. За да направите това, слоцете кушетка или фотьойл, добавете малка масичка за кафе и лампа.

На пръв поглед подобно решение може да изглежда нелогично и „разточително“, защото в спалнята вече има малко място, но си заслужава.

Трик 5: Инсталирайте плаващи мебели

Тази техника е особено ефективна за малки стаи, където трябва да използвате всички методи за визуално увеличаване на пространството. За да създадете уау ефект, изберете шкафове и скринове със стенен монтаж. Красиво и стилно ще изглежда и специално проектирано легло, което е прикрепено към стената при таблата и поддържано със специална опора в централната част.

Трик 6: Украсете празната стена над леглото

Ако стената над леглото е празна, време е да помислите как да я украсите. Можете да изберете по- лесния начин и просто да боядисате стената в ярък цвят или да я украсите с шарени тапети. Или можете да добавите произведения на изкуството, за да добавите малко усет към пространството. Декорът трябва да е съвместим по стил и цвят с останалите детайли на интериора - това е единственият начин да постигнете хармонична композиция.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...