Полезни трикове, с които малката спалня ще изглежда по-голяма

Махнете всичко излишно

570

Един от основните критерии когато търсим имот е неговата големина. Нормално е, ако сме живели досега в малко жилище да искаме да се преместим в по – голямо, но ако това не е възможно, тогава решението е едно – да се опитаме да разширим, макар и само визуално таите. Обикновено спалнята е сред най – малките помещения, а в някои сгради тя е едва ли не колкото да сложите едно легло. Но няколко прости корекции могат да трансформират мъничките домове, особено малки стаи като спалнята.

Легло за поспаланковциНяма как да не станете

 

Премахнете всичко излишно

Студио се превръща в апартамент с две спални само за няколко минутиВсяка стена има вградени шкафове и рафтове за съхранение на вещи.

Да се ​​отървете от ненужните мебели и други декорации е първата стъпка към създаването на просторна стая. Целта е тя да бъде не склад, а успокояващо и комфортно място, в което ще искате да се прибирате всяка вечер.

Поддържайте спалнята чиста и подредена

Почистването и подредбата вървят ръка за ръка. Първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете всички ненужни елементи от повърхностите. От чашата с вода на нощното шкафче, през обеците, които сте свалили снощи до колана на стола – всичко трябва да си отиде на мястото.

Сложете по-малко легло

Когато става въпрос за спалня, повечето хора си представят огромно легло. На практика, така ще блокирате цялата стая и може да не остане място дори за преминаване. Затова се уверете, че размерът отговаря на този на стаята и макар да се наложи да се лишите от няколко сантиметра, ще усещате стаята си по – уютна и комфортна.

Друг трик е да сложите легло, което е издигнато, т.е на крачета. За да не загубите ценното пространство под него обаче, инвестирайте в пластмасови кутии с колелца, в които да съхранявате по – рядко използвани или сезонни дрехи и обувки.

Без излишни мебели

Големите мебели като тоалетка и скрин са неизменна част от спалнята, но понякога се налага да се лишите от тях. Решението е да ги преместите в друга стая. Тоалетката сложете в коридора, а скринът може да отиде в хола, например.

Закачете огледала и се възползвайте от естествената светлина

Силата на доброто осветление не може да бъде надценена. Светлината може да измами окото и да направи една стая да изглежда по-голяма, отколкото всъщност е. Възползвайте се максимално от светлината през целия ден, и заложете на няколко източника на светлина вечерта.

Огледалата разширяват пространствата, като отразяват светлината от прозорците и осветлението. Те не консумират визуално пространство, а го удвояват и са евтин начин за запълване на празните пространства по стените.

Трябва ти място в спалнята? Ето няколко идеиВ спалнята мястото никога не достига
Сподели: