12 предмета, които трябва да изхвърлите от спалнята

За да се радвате на спокойна атмосфера

875

Не можем да го обясним как, но вещите са склонни да се натрупват едва ли не сами в стаята. И въпреки че ги виждаме и си казваме, че един ден ще се отървем от тях, скоро забравяме за тях и те се трупат.

В какъв цвят да боядисаме спалнята? Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. 

Кои са най – честите виновници за хаоса у дома и защо трябва да се отървем от тях възможно най – бързо, вижте в следващите редове.

Неудобни обувки

Не дръжте тези неща в спалнятаВеднага ги преместете!

Животът е твърде кратък, за да носите неудобни обувки. Шикозните токчета, които карат краката ви да молят за милост, износените обувки за бягане, сандалите, които правят мехури по петите ... време е да се отървете от всичко, което е износено, обезцветено или неудобно за носене.

Дрехи, които не носите

Със сигурност тези панталони ще ви станат, но….след като свалите 5-6 килограма. Но оставянето на дрехи с надеждата, че един ден отново ще ви станат, обикновено е безполезно и води само до нови купчини.

Стари аксесоари

Имате 7 чифта ръкавици? За какво са ви толкова? Колко носите и колко в действителност харесвате? Оставете само тези, които в действителност ви харесват и които ще сложите с удоволствие, а не само, защото ги имате и трябва да ги сложите.

Странни чорапи

Никой не знае със сигурност къде изчезват отделните чорапи, но те оставят след себе си самотни приятели. Разумно е да поддържате арсенала с единични чорапи за седмица или две, в случай че изчезналият виновник се появи отново, но ако установите, че самотните чорапи просто заемат място в чекмеджето на скрина, просто ги изхвърлете.

Телени закачалки

Просто ги махнете. Те изобщо не изпъват дрехите и оставят гънки по панталоните ви. Хвърлете ги и си купете комплект от пластмасови или дървени закачалки. Дрехите ви не само ще ви благодарят, но и дрешникът веднага ще придобие по-организиран и привлекателен вид.

Колекционерски стоки, които не обичате

Будилникът с форма на бухал от леля ви. Трофеят, който спечелихте в пети клас. Спалните трябва да са само за онези стойностни предмети, които наистина обичате, така че, ако държите нещо само по съвест, по – добре го дарете или подарете.

Твърди и неудобни възглавници

Възглавниците не могат да бъдат вечни. По правило те трябва да се сменят веднъж годишно, особено ако не могат да се перат с гореща вода. Ако спите на твърда или неудобна възглавница, не само че причинявате болки на главата и шията си, но и сте подложени на акари, бактерии и гъбички.

Износено бельо

Изхвърлете чаршафи, постелки или калъфки, които са стари, пожълтели или скъсани. По – добре е да имате само два чифта, които да сменяте, но да са качествени, отколкото да държите овехтелите.

Грозни абажури

Дори и най- атрактивната нощна лампа губи голяма част от своята привлекателност, когато е гарнирана от пожълтял, изтрит или скъсан абажур. Заменете с цветен нов нюанс или боядисайте стария.

Прекомерно количество възглавници

Две или три възглавници на леглото са добре. Пет или повече вече са прекалено. Затова не се увличайте и не прекалявайте.

Стари списания

Много хора обичат да разпуснат с любимо списание преди сън, но това не е повод да събирате купища от тях. Махнете старите броеве и ще се освободите от излишни вещи и от потенциален източник на прах.

Спалня с гардероб под неяАко искате да спестите място в спалнята
Сподели: