Какво да избягвате в спалнята според фън шуй

За пълноценна почивка и положителна енергия

14854

Спалните са изключително важно място в дома според фън шуй. Не може да имате добра енергия в дома, ако спалнята не следва принципите на източното учение, смятат специалисти. Лошият фън шуй в спалнята може да отслаби вашата лична енергия и да окаже ефект дори и във вашите взаимоотношения.

Леглото е най-важната мебел според фън шуй, защото прекарвате тук между 6 до 8 часа всеки ден, така че то ви има интимна връзка с вашата лична енергия. Всеки елемент от леглото - матрак, рамка и дори чаршафите могат да засилят или отслабят вашата енергия.

Създаване на добър фън шуй в спалнята започва с намирането на най-доброто разположение за леглото. Ако стаята не позволява да създадете най-добрата обстановка, вижте как може да намалите отрицателното влияние.

 Не слагайте леглото под прозореца

Когато спите тялото ви има нужда от защита. Ето защо здравата табла е от особено значение. Също така стена, която е зад главата ще осигури допълнителна подкрепа и ще ви защити. По тази причина избягвайте да слагате леглото точно под прозореца. Ако не можете да го сложите на друго място, уверете се, че таблата е достатъчно масивна.

Легло под скосен таван

Когато прекарвате нощта под скосен таван, вашата енергия е под постоянен натиск. Тъй като през нощта тялото ви се възстановява, спането под наклонен таван ограничава пълноценната почивка и може да окаже влияние върху здравето ви, да ви накара да се чувствате по – уморени и лениви.

 Легло под греди носи лоша енергия

Над леглото ви е хубаво да има лека и ефирна материя, като балдахин. Ако имате греди или тежки орнаменти, това носи лоша енергия и може да ви потисне, да доведе до цялостна дисхармония.  

Легло близо до вратата

Във фън шуй вратата служи като енергиен конектор. Ето защо леглото не бива да се поставя така, че в легнало положение човекът да е с крака точно срещу вратата на стаята. Това означава, че нощем енергията ви ще бъде „издърпана“ и ще се будите повече изтощени, отколкото починали.

За да се създаде добър фън шуй в спалнята си, сложете леглото на мястото с най-спокойна енергия - обикновено това е мястото по диагонал от вратата на стаята.

Без огледала

Експертите съветват в спалната да няма нищо с огледални или отразяващи повърхности. Ето защо огледало, особено срещу леглото е изключително неподходящо. То улеснява нахлуването на лоша енергия и я отразява, което е много опасно по време на сън, когато се счита, че човек е най-беззащитен. 

Сподели: