10 елемента за стилна спалня

Колко от тях имате в стаята?  

3606

Всеки иска мястото, на което почива да му осигурява удобство, комфорт и да предразполага към максимум релакс. За всичко това обаче голяма роля играе декорацията. Ето от какви елементи се нуждаете, за да създадете вашето уютно и интимно място, в което ще се събуждате отпочинали и заредени с енергия.

Килим

Нищо не е по – хубаво от това, да се събудите сутрин и да стъпите на мек и топъл килим. За една по – добра сутрин. 

Тема

Тук не говорим за тема тип Спайдърмен или принцеси, но е хубаво да има нещо обединяващо като в тази спалня, в която тапетите и покривалото се допълват.

Точният брой възглавници

Той е межди две и шест, в зависимост от големината на леглото. Все пак оправянето му не трябва да ви отнема 10минути.

Място за сядане (без леглото)

Ако разполагате с голяма спалня, помислете за кресло или кушетка в спалнята. Целта е да имате място, на което да седнете, за да почетете, да разговаряте с партньора си или просто да проверите пощата си.

Без техника

Леглото е място за почивка. Затова от какво не се нуждаете в него? Смартфона или таблета. Телевизорът също е излишен, насладете се на тишината и спокойствието в стаята.

Колекция, която харесвате

Тук не говорим за купища аксесоари, които да претрупват стаята, а за тези неща, които ви карат да се усмихнете и които ви навяват хубав спомен.

Подредено нощно шкафче

Всички сме виждали перфектно подредените спални с идеално изглеждащи нощни шкафчета.  За да постигнете такова не е трудно – чаша вода, лампа и книга са нещата, които трябва да присъстват на него. Всичко друго е излишно.

Хубав матрак

Казвали сме го много пъти и пак ще го повторим – инвестирайте в качествен матрак, за да се радвате на пълноценен и здрав сън. Изберете идеалния за вас като размер и твърдост и всяка сутрин ще бъдете благодарни за това.

Фотографии, но не семейни

Фотографията е изкуство, което може да присъства във всяка стая, но ако разполагате с много семейни фотографии, избягвайте да ги слагате там. Потърсете нещо, което ви вдъхнова, като тази картина над леглото, изпълнена със сентенции на Буда.

Драма

Дори и най-светлата и чаровна стая се нуждае от малко блясък и лукс. Внесете няколко елемента като интересен килим и шик мебели.

 

 

Сподели: