5 цветови комбинации за спалня

Kоито са винаги актуални

5358

Да изберете правилния цвят за стаята е важно решение. Обикновено, обзавеждайки тази стая си представяме само светли и неутрални тонове, но има много начини, с които да внесем цвят, но без това да претрупа или потисне помещението.

Синьо и бяло

 

Дали ще бъде в мебел, завивка, пердета или властваща цветова схема, синьото е цвят, който ще продаде свежест и чистота.

Бъдете смели и заложете на богато кралско синьо за по- въздействащ вид на помещението.  Ако искате да създадете релаксираща и успокояваща атмосфера, комбинирайте бледо синьо с бяло.

Това е и комбинацията на крайбрежния стил. Само добавете бели керамични аксесоари и естествени материали като юта, въже, ратан или ракита.

Свежо зелено

Независимо дали ще изберете комбинация на свежи бели и зелени акценти, тапетите и завесите са изцяло зелени, или предпочитате възглавници във флорални мотиви,  зелено ще внесе свежест и живот в стаята.

Комбинацията от ярки зелено с розово добавя лятно усещане. Смелата комбинация на тапети със зелени листа и розови възглавници ни дава усещане за неповторимия бохо стил.


Сиво и тъмно сиво

Спалнята в сиво няма да излезе от мода. Безкрайното разнообразие на сиви нанси дава възможност за игра с цветовете, позволява комбинацията с различни нюасни и придава спокойна и релаксираща атмосфера.

Ако търсите смели решения, заложете на ярък силен цвят с бледо сиво. За повече мекота, помислете за неутрален нюанс или пастелен цвят.

 

Тъмно

Тъмният цвят в спалнята прави чудеса. Той придава класа, модерно и стилно излъчване. За по – силен ефект комбинирайте светли стени с тъмни мебели или  тъмни стени със светла мебел.


Розово

Пастелни цветове в комбинация с розово придава изискан и женствен вид на стаята. Това е цветът на всеки, който обича романтичните спални. Добавете малко златно докосване за повече блясък.

 

За по – лека атмосфера, няма да сбъркате ако комбинирате светло розово и бяло.

Ако розовото ви е твърде силно като цвят, добавете го като лек акцент в завивките или възглавниците.

Традиционните флорални платове, тапети или табли ще дадат чувство на домашен уют.

 

Сподели: