Как да обзаведете сканди спалня?

Как да обзаведете сканди спалня?

Има един стил, който не омръзва през годините и продължава да има своитет почитатели. Причините за това са ясни - той е изчистен, непретенциозен, не изисква голям бюджет или сложни схеми на декорация. Той е уютен, създава усещане за дом, за чистота, кара ви да се отпуснете и да релаксирате.

Скандинавският стил. А къде най - добре да ги приложим, ако не в спалнята? За да се радвате на красива и стилна спалня в скандинавски стил, не е нужно да инвестирате куп пари. Стига да изберете правилните мебели, цветова гама и аксесоари, може да обновите помещението си бързо и лесно.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Дори не е нужно да купувате нови мебели - потърсете някой стар забравен скрин и го реставрирайте, обиколете антикварните магазини за уникален стол или маса, или пък потърсете удобен фотьойл, на който да почивате след дългия ден.

Днес пазарът предлага огромно изобилие и ако съумеете да се възползвате, ще се радвате на стилна спалня, направена с минимум средства.

Ето и няколко идеи, как да обзаведете спалнята в скандинавски стил.

Леглото

За пълен комфорт изберете двойно легло и заложете на модел, който е максимално изчистен. Ако желаете, винаги можете да добавите текстил: декоративни възглавници, покривало, одеяло. В зависимост от личните предпочитания изберете модел с крака (отдолу подредете кутии) или  се спрете на вариант с повдигащ механизъм, с място за съхранение под него.

Съхранение

Скринът в спалнята е чудесно решение, особено ако нямате място за гардероб или той е в друга стая. За да не претоварвате визуално пространството, изберете нощни шкафчета с високи тънки крака. Или пък да ги замените с обикновен стол или малка стълба.

 

Осветление

Не се ограничавайте до един източник на светлина, дори ако спалнята е много малка. Например, в допълнение към висящ полилей, сложете подови или настолни лампи в подобни нюанси. За по – силен ефект изберете модел, който да отразява декора и текстила.

 

Декор

Най-лесният, но ефективен начин да декорирате една стая е да закачите картина или плакат на стената. Ако не искате голямо произведение, и малка снимка в рамка на скрина или нощното шкафче ще разнообразят интериора и ще добавят лично излъчване. 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...