Как да направите малка спалня да изглежда по-голяма

10 трика, които работят  

5140

Много от нас си представят мечтаната спалня с голям гардероб, голямо легло с балдахин, гигантски прозорци, които пропускат много слънчева светлина, и достатъчно място за съхранение, за да може всички дрехи да намерят място. Но действителността е, че най-вероятно имаме в много по-малка от тази в мечтите ни спалня, в която трудно събираме дори и най-необходимото.

Спални с невероятна гледкаНощен градски пейзаж от мезонет на висок етаж или океана – спалните на богатите трябва да са с гледка

Ето няколко трика обаче, с които ще я направите визуално по-голяма.

1 . Използвайте светли цветове

Спалнята може и да е кръглаАко искате да придадете на спалнята си по-изтънчен и стилен външен вид

За разлика от тъмните цветове, които поглъщат светлината, по-светлите и меки тонове отразяват светлината, което ще помогне на вашата стая да изглежда по-светла и просторна. Бели и пастелни цветове отваря пространството.

2 . Тапицерия в по-светъл цвят от стените

Този трик работи по два начина. Първо, подобно на горното, по-светлият цвят отразява светлината, за да създаде усещане за по-голямо пространство. Второ, създава се един вид оптична илюзия: чрез боядисване на облицовката в малко по-светъл цвят от стените, окото ви възприема допълнителна дълбочина!

3 . Координация на цветовете

Изборът на различни нюанси на една и съща цветова схема за вашите стени, мебели и дори килим създава усещане за единство в цялото пространство. Визуалната съгласуваност подвежда съзнанието ви да възприема пространството в малката стая като по-отворено.

 

4. Черно и бяло

Въпреки че това може да звучи странно, но, тъй като черното е най-тъмният цвят, контрастните цветове като черно и бяло също създават оптична илюзия за пространството. Наслояването и дълбочината на противоположните нюанси работят, за да направи една стая да изглежда по-голяма.

5. Ивици

Раирани шарки по стените разширяват стаята, а хоризонталните ивици визуално удължават и разширяват тясна спалня.

 

6. Избягвайте излишъка

Това изглежда очевидно, но определено си струва да се спомене. С по-малко бъркотия на пода, вашата стая ще излъчва усещането за повече пространство. Един от начините да ограничите мебелите във вашата стая и да направите пространството да изглежда по-голямо е да комбинирате модели, които могат да служат за различни цели.

 

7. Нека бъде ниско

Вероятно не сте мислили за това преди, но всъщност има смисъл! Ако мебелите са по-ниски до земята, ще остане повече пространство в горната част на стаята, което прави тавана да изглежда по-висок! Тази техника също така помага да предпазите стените от издрасквания и ожулвания.

8. Полупрозрачни мебели

Прозрачните елементи създават илюзията за пространство. Поставете полупрозрачен стол или бюро в стаята си и ще усетите ефекта!

 

9. Огледала

Подобно на ярките цветове, огледалата отразяват светлината, което може да създаде впечатление за дълбочина или височина. Като допълнителен намек, направете вратите на гардероба ви огледални, тъй като височината на пода до тавана ще подчертае възприемането на пространството.

10. Дръжте предметите далеч от пода

Този трик върви ръка за ръка с височината на мебелите, за да няма излишна бъркотия по пода на стаята ви. Вместо да купувате рафт за книги, монтирайте рафтове на стените.

10 екстри за спалнята, от които може би имате нуждаЗа повече удобство и малко романтика
Сподели: