6 причини да сложите различни нощни шкафчета в спалнята

И как да я направите по – красива

258

Телефон, будилник, книга, лампа, чаша вода, ластик за коса, календар, крем за ръце, балсам за устни, маска за сън, тефтер ... Какво ли не слагаме на нощното шкафче! И се оказва, че то съвсем не е маловажна част от интериора на стаята. Когато избираме нощни шкафчета, логично залагаме на две еднакви, разположени от двете страни на леглото.

14 необичайни идеи за нощно шкафчеНощното шкафче в спалнята е важен герой в интериора на помещението

Изборът на еднакви нощни шкафчета за спалнята е като това да заложите на обувки, ръкавици и шапка в един тон. Но днес пилотажът е да изберете два различни модела, които изглеждат добре заедно.

И ако се съмнявате как би се отразила тази визия на стаята, ето 6 причини да го направите.

15 алтернативи на нощното шкафчеИдеи, които впечатляват  

1. Масите или нощните шкафчета не трябва да се различават напълно. Все пак е добре да имат общ елемент: стил, форма, размер, цвят. Изберете една или две опции по ваш вкус.

2. Цветът може да е характерен за стила на спалнята. Например в скандинавската бяла спалня нощните маси ще изглеждат страхотно в естествени нюанси на дърво. Наличието на няколко цвята в дизайна на една маса или нощно шкафче не е забранено. Основното в този случай е принципът на органичност и наличието на стил.

3. Ако трябва да свържете обекти от различни стилове, опитайте се да се съсредоточите върху едно и също крайно покритие.

4. Изберете най-яркия нюанс в интериора, желателно е той да е акцент, например ярко синя ваза или лилава възглавница. Боядисайте нощните шкафове или част от тях в този или в близък до него цвят.  

5. Ако решите да заложите на нощни шкафчета или маси, които са напълно различни по стил и цвят и не можете да ги свържете, просто поставете едни и същи лампи върху тях.

6. Друг добър трик е да създадете ефективна схема „легло-нощно шкафче“ и да наблегнете по всеки възможен начин на асиметрията и разликите. За целта трябва да имате достатъчно въображение и чувство за пропорция.

 

Нямате нощно шкафче, няма проблемЕто какво да сложите вместо него
Сподели: