5 начина да създадете най-уютната спалня

5 начина да създадете най-уютната спалня

Навън е студено и тъмно, което означава, че е време да се обърнем към всичко, което е hygge (произнася се „хю-га“, ако ви е трудно) – известно още като датското изкуство за уют . Смятаме, че превръщането на спалнята в уютно убежище, вдъхновено от hygge, е най-добрият начин да се настроим към зимния сезон. Ето как да пренесете целия скандинавски уют във вашата спалня.

В какъв цвят да боядисаме спалнята?

Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. Ето защо днес ще ви покажем няколко спални в...

25/12/2015

Изберете цветова палитра, вдъхновена от природата

Първо, нюансите, намиращи се в природата, ни успокояват и отпускат, създавайки усещане за спокойствие в дома ни. Второ, по-дълбоките нюанси (като наситени зелени тонове ) добавят дълбочина и усещане за топлина към пространството. Изборът на тези тъмни, но топли тонове създава уютно убежище от студения свят навън.

Скандинавски всекидневни в пастелни цветове

Скандинавският дизайн е любим на много хора заради красотата, простотата и комфорта, който предоставя. Няма как да не...

20/08/2018

Дайте приоритет на текстурирания декор на спалнята

Друг важен фактор, който допринася за уютна зимна спалня, е смесването на текстурите. Ако цветовете, които избирате са относително еднакви, тогава можете да бъдете по-изразителни с материали и текстури. Одеяла от изкуствена кожа, меко спално бельо и масивни плетени одеяла вървят ръка за ръка с изискани кадифени възглавници.

 

Използвайте осветление, за да създадете усещане за уют

Нека бъдем честни, ярките светлини са обратното на уюта – не това, което искате. Това е особено важно в спалните, пространство, в което искаме да се отпуснем и да се отпуснем. За да добавите наистина усещане за хигиена към спалнята си, забравете ярките светлини и изберете комбинация от други, по-меки опции за осветление, като нощни лампи и свещи.

Обръщане към сетивата

Ароматът задава сцената, когато става въпрос за създаване на привлекателна атмосфера във вашата спалня. Правилният аромат ще добави невероятно луксозно усещане към дома ви и ще ви помогне да се отпуснете.

 

Изберете качествен декор

Изберете спално бельо с наситени есенни и зимни нюанси. Заложете на нзеленина, която изглежда не само подходяща за зимата, но и за Коледа: „Зимните стайни растения като китайски вечнозелени растения или паякови растения са красиво допълнение. Те ще добавят празнични нотки, без да са обвързани с Коледа, и зеленина, която въплъщава зимно усещане.

Как да направим малкия дом уютен

Стратегиите, които успешно ще ни помогнат да превърнем всяко пространство в малкия ни дом в използваемо, са много. Из...

12/12/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...