5 неща, които да имате предвид когато обзавеждате малката спалня

5 неща, които да имате предвид когато обзавеждате малката спалня
Източник: unsplash.com

Купуването на мебели за спалня може да бъде трудна задача, макар на пръв поглед да е нещо елементарно. И тъй като не пазарувате такива всеки ден, решението за закупуване на правилните елементи става още по-важно. Въпреки разликите в стила и цената, има едно общо нещо, което всички спални трябва да имат: комфорт. Но изборът ще стане много по-лесен когато вземете предвид няколко важни факта.

Уют и комфорт в малката спалня

Предстои ви да се нанасете в малък апартамент, в който спалното помещение е също така малко? Таите ли надежда, че ще ...

22/12/2015

Функция на стаята

Когато купувате мебели за спалнята, е важно да вземете предвид функцията на стаята. Мебелите за основна спалня ще бъдат много по-различни от мебелите за спалня за гости. Един човек може да избере легло с балдахин за своята си стая, но разтегателен диван за спалнята за гости, която служи и като офис.

Размер на спалнята

Когато купувате мебели за спалня , е важно да имате предвид размера. В големите пространства могат да се поставят легла с балдахин, но когато става въпрос за по-малка стая, може да помислите за легло на пода или легло с място за съхранение.

Когато гледате мебелите за спалня си представяйте как ще изглеждат в стаята с останалите мебели. Твърде много големи мебели в по-малката спалня могат да я направят още по-малка и разхвърляна. Проверете отново размера и се уверете, че мебелите, които поръчате, ще паснат, преди да ги купите.

Стил на декориране

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от MARGARET WRIGHT (@margaret.wright)

Стилът на декориране е едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид при избора на мебели за спалня. Почитател на съвременен или модерен стил няма да избере същите мабели като някой, който търси повече традиционен стил. По същия начин минималистът ще избере по-малко мебели, докато други може да искат да запълнят пространството с повече.

Стилът също така помага на хората да стеснят избора си като материали и конструкция на мебели. Тези, които обичат по-индустриалния стил, могат да изберат черни мебели и метални акценти, докато тези, които обичат скандинавския стил, ще предпочетат спални мебели с по-светло дърво.

Цена

Цената играе огромна роля за мебелите, които можете да си позволите. Ако не разполагате с огромен бюджет, можете да разгледате няколко опции. Единият е да потърсите употребявани мебели.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от JK Interior Living (@jkinteriorliving)

Друг вариант е постепенно да купувате новите. Неща като леглото и нощните шкафчета са основни, но може да изчакате за други, по-малко спешни неща ракла или пейка.

Обитателите на стаята

Кой ще обитава стаята? Двуетажните легла, например, са чудесни за деца, особено когато са съчетани с ограничено подово пространство. Те обаче не са подходящи за спалня за гости или главна спалня.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nate Berkus (@nateberkus)

В крайна сметка мебелите за спалнята са лично решение, което зависи от всеки човек. Тъй като стиловете на всеки се различават, няма универсално решение. Просто имайте предвид тези съображения, преди да вземете окончателното решение, за да можете да проектирате спалнята, която е най-подходяща за вашите нужди.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...