Жълти възглавници? Ето тайната как да изглеждат като нови

Жълти възглавници? Ето тайната как да изглеждат като нови
Източник: unsplash.com

Ако искате да избелите мръсни възглавници, не е достатъчно да ги изперете с обичайния си препарат. Всъщност не е толкова трудно да върнете първоначалния им вид, но се изисква комбинация от почистващи препарати за разграждане на тези упорити жълти петна.

6 начина да декорирате с възглавници

Какво е един диван без възглавници? Със сигурност те са аксесоара, без който той няма да има онзи завършен вид и няма...

19/08/2017

Но първо - защо възглавниците пожълтяват?

Жълтият оттенък се дължи на влагата, която те абсорбират, докато спите, включително пот, слюнка, естествени масла от косата и кожата ви и дори остатъци от продукти за кожа и коса. Напълно нормално е възглавниците да пожълтяват, но има лесен начин да ги възстановите.

Как да си направим уникална калъфка за възглавница

Няма да сгрешим, ако кажем, че красотата на един дом се крие в детайлите. Малките и уникални елементи правят едно про...

23/08/2019

Ето как. За да избелите пожълтели възглавници, ще ви трябват:

1 чаша перилен препарат на прах

1 чаша прахообразен препарат за съдомиялна машина

1 чаша белина (или алтернатива на белина )

1/2 чаша боракс

Свалете калъфката и протектора за възглавницата, ако има такъв. Накиснете жълтите възглавници в много гореща вода с всички почистващи съставки. Пуснете в пералнята като добавите белина. Пуснете цикъл с накисване, след което изперете.

След изпиране, изсушете в сушилня с топки за сушене, за да останат пухкави. Ако нямате сушилня, извадете, сложете на плоска повърхност и оставете да изсънта. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...