4 начина да аранжирате мебелите в малката спалня

И как да се възползвате пълноценно от нея  

437

От всички стаи, които може да смятаме за „твърде малки“, спалнята е най – трудната, чието оформление трябва да направим. Въпреки очевидния проблем със съхранението, тук реално не ние  нужно кой знае колко допълнително пространство. Но все пак потокът на движение и усещането за спокойствие са важни, затова трябва да аранжирате мебелите по подходящия начин.

Спалня с гардероб под неяАко искате да спестите място в спалнята

Симетрия

Уют и комфорт в малката спалняПредставяме ви 6 супер дизайна, които ще трансформират представата ви за удобство

Това е най – логичното оформление – легло в центъра, нощно шкафче от всяка страна и ако има достатъчно място, може да сложите гардероб. Ако няма място за такъв, сложете открит гардероб на отсрещната стена или скрин. Този вид симетрия ще направи и спалнята по-просторна. За да направите това възможно, намалете размера на нощното шкафче и помислете за вертикално, вместо хоризонтално съхранение.

 

Без едно нощно шкафче

Ето още един вариант: все още с двустранен достъп до леглото, но с по-малко симетрично усещане като цяло. Сложете нощно шкафче само от едната страна, а на другата ще остане място за гардероб.  

Без нито едно нощно шкафче

В този случай избутайте леглото до стената и позиционирайте шкафчето в долната част. Горен рафт над леглото с монтирани стенни светлини под него дават комфорт вечер при четене. Ъглите на стената са освободени за скрина и гардероба.

Открит гардероб със скрин под него

За да създадете усещане за повече откритост и пространство в стаята, сложете леглото под прозореца, а на срещуположната стена скрин. Над него може да оформите открит гаредроб.

И четири трика за малката спалня

Мислете вертикално

С минимална площ, с която разполагате, трябва да мислите креативно за съхранението. Легло с платформа под него или висяща релса вместо традиционен гардероб са двете опции, които ще направят вашата малка спалня по - функционална.

Използвайте стените

 

По същия начин използвайте пространството по стените. Телевизор, монтиран на стената, вместо на шкаф, плаващ рафт вместо нощно шкафче, или светлини на стената вместо обемисти нощни лампи, са само част от решенията.

Направете я уютна

И накрая, малката спалня не трябва да бъде скучна. С помощта на възглавници, текстури и топли цветове ще я направите по – приветлива, уютна и специална.

Снимки и графики: Apartment Therapy

 

10 екстри за спалнята, от които може би имате нуждаЗа повече удобство и малко романтика
Сподели: