Зелен цвят в интериора: съвети за декор

Внесете свежест в дома

2370

Трудно е да се намери по-приповдигнат и по-уютен цвят от зеления. Обикновено го свързваме със спокойствието, оптимизма, бодростта. И тези свойства на зеления цвят не могат да бъдат пренебрегнати в интериора.

Зелени мебелиВ момента двамата разполагат с три екологично съобразни продукта – канапе за двама, стол и диван.

Можете да боядисате стените в тесният и тъмен коридор в цвета на сочна ябълка и това ще го направи по-ефирен, можете да окачите полупрозрачни завеси с флорални щампи под формата на буйна растителност на прозорците, тогава лятото ще се настани в дома ви.

Единственото условие е да изберете правилния нюанс.

10 кухни в зеленоСвеж дизайн и различно излъчване  

Зеленият цвят е идеален за кухнята и трапезарията. Благодарение на асоциацията със свежи билки, този нюанс повишава апетита и настроението.

Ако не сте привърженик на зеленото в интериора на кухнята, може да подредите съдове в тзои свеж цвят.

Зеленият цвят ще се впише идеално и в интериора на хола. Подходящ нюанс за стените на хола (както и за офиса) са светло зелено или маслинено...Мебелите от естествено дърво изглеждат страхотно на фона му.

 

Вариант е да заложите и на ментово. Така може да пресъздадете история в стила на Прованс.

Интериорът на банята е идеален също за студени нюанси на зелено - аква и изумруд. Те не само ще придадат индивидуалност, но и ще събудят спомените за морето. Изумруденият цвят се съчетава ефектно с черно и злато.

 

Зеленото също ще намери място в интериора на вашата спалня. Тапет с листа, нощно шкафче или скрин в зелено, светлозелено спално бельо. За най-тихата част на къщата комбинацията от зелено и бяло е идеална.

Интериори в зеленоВнесете свежест във всяка стая
Сподели: