Три бюджетни рецепти за вечеря

Три бюджетни рецепти за вечеря

Когато човек има семейство, трябва да се старае да им поднася вкусна, пълноценна и питателна храна. Но да успяваш всяка вечер да отговориш на тези три условия съвсем не е лесна задача. Особено, ако разполагате с ограничен бюджет, измислянето на различни рецепти всеки ден, може да бъде истинско предизвикателство.

3 правила да подредите перфектната маса за вечеря

Когато посрещате гости, особено ако са важни и специални, може би ще искате всичко да бъде перфектно – от посре...

02/03/2018

Ето защо днес решихме да ви дадем няколко идеи за нискобюджетни ястия, с които не само ще спестите, но и ще донесете наслада на небцето.

Къри от карфиол

Къде вечерят известните?

Къде вечерят известните личности? Тези, които сме свикнали да виждами само на екрана или в лъскавите списания. Онези,...

29/12/2018

Какво ви трябва:

1 голяма глава карфиол

1 супена лъжица слънчогледово масло

2 глави лук, обелени и нарязани на ситно

2 супени лъжици къри на прах

1 консерва нахут, отцедена

1 консерва кокосово мляко

300 мл зеленчуков запас

1 плик спанак

Начин на приготвяне:

Накъсайте карфиола на цветчета и го сварете за 3-5 минути. Изцедете и оставете настрана.  Загрейте олиото в голям тиган и запържете лука за няколко минути, докато стане полупрозрачен и омекне. Добавете кърито на прах и запържете за още 2 минути. Сложете кокосовото мляко и нахута, а след като заври и карфиола. Оставете да къкри за 10-15 минути. Точно преди да дръпнете, добавете спанака и разбъркайте.

Омлет с билкови наденички

Какво ви трябва:

8 яйца

20 гр масло

4 наденички, нарязани на тънко

1 ч.л. билки

Начин на приготвяне:

Загрейте голям тиган и разтопете маслото. Добавете нарязаните наденички и леко запържете няколко минути, докато станат хрупкави. В голяма купа разбийте яйцата с билките и изсипете в тигана. Не бъркайте.

Оставете на ниска температура за 3-4 минути, докато започне да стяга. Сложете на горен реотана във фурната за 4-5 минути. Горната част трябва да е златиста, но все пак пухкава. Свалете от котлона, нарежете на 4 парчета и сервирайте със свежа салата.

Пиле Пири-пири

Какво ви трябва:

2-3 червени люти чушлета или лют червен пипер

1 скилидка чесън, обелена

½ супена лъжица сушен риган

1 ч.л. сладък червен пипер

5 с. л. зехтин

1 супена лъжица оцет

1 супена лъжица лимонов сок

8 пилешки парти бутчета

Начин на приготвяне:

Смесете всички подправки до консистенция на паста. Ако не обичате люто, пропуснете пипра. Натрийте бутчетата с тази смес и оставете да се мариноват за 2 часа (в хладилника).

Загрейте фурната до 190 ° C, сложете пилето в тавичка, покрита с фолио, и гответе за 35-40 минути, докато се изпече напълно. Последните 5 минути махнете фолиото, за да стане коричка.

 

Как да подредим масата за официална вечеря

Почти на всеки се е случвало да бъде поканен на официална вечеря и да трябва да следва определен дрес код или етикет ...

01/09/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...