9 основни съвета за почистване, които трябва да опитате тази пролет

Кой не иска блестящ дом

774

Много от нас прекарват около час всеки ден в почистване на жилището си. Да, това е важно, но все пак не е ли по – добре да оползотворим времето за по-приятни занимания. Ето няколко трика, с които да намалите наполовина времето за почистване и да имате време за други, по – забавни неща.

Най-добрите съвети за почистване от бабаПравила, които са издържали изпитанията на времето  

1. Блясък и красота

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Мивката е едно от най-мръсните места в къщата, затова е изключително важно по-често да я дезинфекцирате с антибактериален препарат. Що се отнася до смесителитем тях лесно ще полирате с восъчна хартия. Тя не само ще премахне водни петна, но ще помогне за предотвратяване на бъдещо замърсяване.

Съвети за екстремно почистванеСъвети за бързо почистване при неочаквани гости

 

2. Удобен и безопасен моп

Много съвременни мопове се правят и купуват с акцент върху тяхната функционалност и лекота на използване. Въпреки това, малко хора обръщат внимание на тяхната безопасност. Когато се съхраняват във влажна среда, това провокира растежа на бактерии и след това те не могат да бъдат почистени дори чрез дезинфекция. Ето защо е по – добре да ползвате моп с подложка, която може да се пере.

3. Чистота и свежест на матрака

Не се сещаме да почистваме матрака, но това става много лесно. За да убиете патогенните бактерии и да премахнете неприятните миризми, трябва да поръсите матрака с обикновена сода за хляб. За да може тя да изпълни своята дезинфекционна функция, трябва да престои няколко часа.

 

4. Сияние на огледалата и прозорците

Да избършете огледалата и прозорците с хартиени кърпи е неефективно, защото могат да останат петна или частици от власинки. По-прост и по-евтин начин за почистване на стъклени повърхности е обикновен вестник, който не оцветява и не оставя следи от почистване на повърхността.

5. Бързо почистване на щори

Почистването на щорите е неблагодарна задача, която отнема повече време, отколкото бихте искали. За да направите работата по-лесна и по-бърза, можете да опитате ефективен хак: поставете накрайника за тапицерия на мебелите върху прахосмукачката и оберете целия прах.

 

6. Чиста технология

Никога не пръскайте химикали или дори вода директно върху чувствителния екран на телевизор, лаптоп или друго оборудване. Внимателно избършете екрана със суха кърпа, за да премахнете праха. За по-упорити замърсявания можете да използвате леко влажна кърпа, но забършете до сухо.

Не се нуждаете от специални продукти за почистване ако имате товаЗабравете за кърпите и четките за почистване на ... можете да си спестите много, само като използват обикновени битови предмети ...  
Сподели: