Когато човек има семейство, трябва да се старае да им поднася вкусна, пълноценна и питателна храна. Но да успяваш всяка вечер да отговориш на тези три условия съвсем не е лесна задача. Особено, ако разполагате с ограничен бюджет, измислянето на различни рецепти всеки ден, може да бъде истинско предизвикателство.
Когато посрещате гости, особено ако са важни и специални, може би ще искате всичко да бъде перфектно – от посре...
02/03/2018Ето защо днес решихме да ви дадем няколко идеи за нискобюджетни ястия, с които не само ще спестите, но и ще донесете наслада на небцето.
Къри от карфиол
Къде вечерят известните личности? Тези, които сме свикнали да виждами само на екрана или в лъскавите списания. Онези,...
29/12/2018
Какво ви трябва:
1 голяма глава карфиол
1 супена лъжица слънчогледово масло
2 глави лук, обелени и нарязани на ситно
2 супени лъжици къри на прах
1 консерва нахут, отцедена
1 консерва кокосово мляко
300 мл зеленчуков запас
1 плик спанак
Начин на приготвяне:
Накъсайте карфиола на цветчета и го сварете за 3-5 минути. Изцедете и оставете настрана. Загрейте олиото в голям тиган и запържете лука за няколко минути, докато стане полупрозрачен и омекне. Добавете кърито на прах и запържете за още 2 минути. Сложете кокосовото мляко и нахута, а след като заври и карфиола. Оставете да къкри за 10-15 минути. Точно преди да дръпнете, добавете спанака и разбъркайте.
Омлет с билкови наденички
Какво ви трябва:
8 яйца
20 гр масло
4 наденички, нарязани на тънко
1 ч.л. билки
Начин на приготвяне:
Загрейте голям тиган и разтопете маслото. Добавете нарязаните наденички и леко запържете няколко минути, докато станат хрупкави. В голяма купа разбийте яйцата с билките и изсипете в тигана. Не бъркайте.
Оставете на ниска температура за 3-4 минути, докато започне да стяга. Сложете на горен реотана във фурната за 4-5 минути. Горната част трябва да е златиста, но все пак пухкава. Свалете от котлона, нарежете на 4 парчета и сервирайте със свежа салата.
Пиле Пири-пири
Какво ви трябва:
2-3 червени люти чушлета или лют червен пипер
1 скилидка чесън, обелена
½ супена лъжица сушен риган
1 ч.л. сладък червен пипер
5 с. л. зехтин
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица лимонов сок
8 пилешки парти бутчета
Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки до консистенция на паста. Ако не обичате люто, пропуснете пипра. Натрийте бутчетата с тази смес и оставете да се мариноват за 2 часа (в хладилника).
Загрейте фурната до 190 ° C, сложете пилето в тавичка, покрита с фолио, и гответе за 35-40 минути, докато се изпече напълно. Последните 5 минути махнете фолиото, за да стане коричка.
Почти на всеки се е случвало да бъде поканен на официална вечеря и да трябва да следва определен дрес код или етикет ...
01/09/2019