Стратегии за по-здравословна пролет

С качествена и вкусна храна на Маджаров

6187

На прехода между зимата и пролетта е повече от важно да се погрижим за здравето – нашето и на семейството ни. За много хора воденето на здравословен начин на живот е огромно предизвикателство, което не се вписва в реалностите на ежедневието им. Оправданието обикновено е – нямам време да работя по цял ден, да успявам да приготвям здравословна храна, да тренирам…

Разбира се, здравословният начин на живот може да включва всички тези неща (ако искате), но разковничето се крие в малките ежедневните навици, в изборите, които правим всеки ден за храна или движение.

Ето как, с няколко съвсем прости правила ще поставите едно здравословно начало на пролетта. 

1. Изпийте чаша вода след ставане

Кафето е хубаво, но най-добре е да започнете деня си с голяма чаша вода. Хидратацията е не само важна, но и подпомага храносмилането, подобрява здравето на кожата и дава повече енергия.

 

2. Движете се повече

Това не означава да ходите на фитнес всеки ден. Просто заменете асансьора със стълбите, слезте една спирка преди вашата, поразходете се в обедната почивка и идете на пазар пеша вместо с колата, разтягайте се докато гледате телевизия. Малки стъпки, но ще усетите голяма промяна.

 

3. Хранете се здравословно

Здравословно не винаги означава био, органик или да използвате продукти, на които не може да запомните имената. Здравословното е качествено. И достъпно. Точно както е и линията на производителя Димитър Маджаров „Качествен живот“ – луканка, луканков салам и суджук, съставени единствено от свежо месо, прясно смлени подправки и жива закваска. Това са единствените по рода си до момента месни продукти, напълно изчистени от E-консерванти и са плод на няколко годишни проучвания на технология и възможности на производство. Технологията e иновативна за българския пазар. След внимателното ръчно обработване на месото и неговото подправяне се добавя живата закваска, идваща от Родопите, за да потисне развитието на нежеланите микроорганизми и от там да подпомогне правилното протичане на процесите на сушене и зреене на продуктите.

Всичко, което трябва да направите е да включите тези месни продукти в ежедневието си и ще си гарантирате не само по-добро здраве, но и по-вкусни ястия.

 4. Включете повече пробиотични храни

Най-вероятно знаете, че 75% от имунитета на човек е в червата. А това означава, че консумацията на повече от така полезните за стомаха пробиотични храни е първата стъпка за по – здрав и силен имунитет.

Пробиотиците повлияват имунната реакция срещу вируси и патогени и намаляват чувствителността към хранителни алергени. Най-популярните храни, богати на пробиотици са кефир, натурално кисело мляко, хлебно тесто, мариновани кисели краставички, кисело зеле, кимчи, мисо.

Едно вкусно предложение за естествено набавяне на пробиотици е кисело мляко My BifiPro. То  съчетава естествените ползи от традиционното кисело мляко с най-добре документираните два пробиотични щама в света - BB-12 и LGG. Освен това в него са добавени витамини D3 и B12, които допълнително осигуряват естествена подкрепа на имунната система.

5. Намерете време за себе си и за семейството

Здравето е щастие. И тъй като пролетта е време на пробуждане, на ново начало, обещайте си да отделяте повече време за себе си и за семейството. Чиниите могат да изчакат 10 минути, а ако не пуснете пералнята веднага, никой няма да загуби. Вместо това посветете 30 минути на себе си и правете нещо, което ви доставя удоволствие – четете, медитирайте, разгледайте някое списание с кафето или просто се отпуснете и се радвайте на слънчевите лъчи. Посветете уикендите на семейството – излезте на пикник, организирайте игра в парка или идете заедно на кино. Всичко това ви прави по – близки, по – свързани и по – щастливи.

 

Малките промени са във вас. Въпрос на време е кога ще ги предприемете. Обичайте, избирайте качествена храна и се усмихвайте повече. За една по-здравословна пролет! 

Сподели: