Странни за нас неща, които са нормални за американците

Защи увиват картофите поотделно

15043

Всяка държава има свои собствени характеристики. И това се проявява не само в манталитета, културните характеристики, но и в ежедневието. Ето защо ви предлагаме да разгледаме няколко полезни и ежедневни неща за американците, които са нестандартни за нас.

Това е един от най – скъпите имоти в Америка Площта му е над 5 000 кв. м  

1.Мелница за хранителни отпадъци в мивката

Странни навици на американците, които чужденците трудно разбиратПонякога различната култура може да ни удиви

Почти във всеки дом има такова устройство в кухнята, благодарение на което няма органични отпадъци у дома.

2. Климатична система

В САЩ е нормално още в етапа на строителството да се монтират климатици тип въздуховод. Освен това климатичната система в Америка се използва не само за охлаждане, но и за вентилация.

3. Водата

От 20-ти век по тръбите на американците тече флуорирана вода. Нещо, което помага и за здравината на зъбите.

4. Автомати за рециклиране

На входа на всеки голям супермаркет в САЩ можете да видите автомати за стъклени бутилки и консерви. В замяна потребителят получава талон, който може да се използва на касата на магазина при плащане на покупки.

5. Пътни знаци

По улиците на американските щати трудно можете да намерите пътни знаци със снимки. Важните обозначения са написани с думи, така че всеки да разбере посланието на знака.

6. Перални

Обществените перални са нещо напълно нормално. Така реално си спестявате неудобството от шума у дома и  пестите място.

7. Автобуси за хора с увреждания

Освен плоските тротоари и рампи, в САЩ работи и обществен транспорт, който може да слезе почти до нивото на тротоара. Това се дължи на специалното въздушно окачване, с което са оборудвани почти всички автобуси в САЩ.

8. Картофи

Всички сме свикнали да купуваме картофи, по които има кал. В САЩ отношението към този продукт е малко по-различно. В местните магазини се предлага специален вид картофи, наречен Айдахо. Продава се индивидуално, измива се и се опакова в пластмасови опаковки.

9. Талони

Всеки средностатистически американец използва кодове на купони от време на време. Това е прекрасен начин за спестяване дори успя да се превърне в спорт. Можете да намерите талони във вестници, списания и Интернет. А промоционалните оферти важат не само за стоки, но и за посещение на ресторанти, кина, фризьорски салони и туристически компании.

10. Гробище за домашни любимци

Във всеки щат на Съединените щати има гробище за домашните любимци  пълноценни гробове и специализирани агенции, които ще ви помогнат да ги изпратите подобаващо.

 

10 храни, които смятахме за "американски"Но идват от цял свят   
Сподели: