Странни навици на американците, които чужденците трудно разбират

Понякога различната култура може да ни удиви

675

За много хора Америка е мечта. Огромна страна, неограничени възможности, шанс за богатство, за нови приключения и започване на нов живот. Но дали знаем всичко за особеностите на американците? И дали може да ги приемем? Вижте няколко странни навика, които може да изглеждат чудати, смешни или…напълно объркващи.

10 навика на баба ви, които си струва да развиетеИма някои мъдрости, придобити и развити от поколения, които не са били бомбардирани с консуматорството, химикали и лудото темпо на дигиталния свят

1. Можете да отидете в супермаркета по пижама, бельо, с кърпа на главата или с маска на лицето ...

Навици, с които мъжете побъркват жените Нека приемем всичко с усмивка

2. В американските домове не е нормално да си събувате обувките. Повечето хора се движат с кола, а тротоарите се мият всеки ден.

3. В Съединените щати никой няма да ви принуди нещо, да ви дава непоискан съвет или да бръкне в душата ви. Те просто се усмихват и се стремят да бъдат мили.

4. Независимо от времето на годината, в кафенетата и ресторантите в Америка се сервират напитки с лед, а ако поръчате горещ чай, ще си помислят, че сте болни!

5. За разлика от европейските страни, където много от кухните са с малки порции, в Америка ще ви сервират огромна чиния с храна.

 

6. Душ главите, за разлика от нашите, са изключително в горната част на стената и закрепени към стената

7. Американската аптека всъщност е супермаркет, в който храна, напитки и бира се продават заедно с лекарства

 

8. В САЩ пералните машини са разположени в мазето и се споделят. Ако обаче имате пералня у дома, ще трябва да има и сушилня, както и отделна стая, наречена мокро помещение.

 

9. Американците дават бакшиш на всички: сервитьори, бармани, таксиметрови шофьори…. И е 20 процента от общата сметка.

10. Ако американец има къща, той трябва да има скара в задния си двор, около която съседите се събират и редовно пържат нещо.

 

11. В САЩ можете да купувате вино в 3- и 6-литрови бутилки

12. Дори и да сте на много повече от 21 години, пригответе се да покажете документи в магазина, когато купувате алкохол и тютюневи изделия

 

13. Хелоуин е един от най-любимите празници на американците. Приготовленията за него се равняват с тези по Коледа.

14. Американският стил е нещо невероятно. В тази страна е съвсем нормално да се носят боти с бански или джапанки с палто.

15. Нивото на водата в американските тоалетни е много по-високо, отколкото сме свикнали, поради това през цялото време изглежда, че нещо не е наред с тях.

 

 

 

Каква температура в стаите поддържат жителите на различни държави през зимния сезонМоже ли да познаете в домовете на кои нации е най-топло?
Сподели: