9 лесни идеи за декориране на дома, без да харчите и стотинка

Промяна, която няма да ви струва нищо 

2576

Има моменти, в които имаме крещяща нужда да променим дома си, но нямаме възможност за това. Но това не означава, че трябва да изпадаме в деперсия или да се примиряваме. Просто се огледайте, премислете някои неща и... ще видите колко много неща може да промените.

1. Пренаредете мебелите

Независимо дали става въпрос за преместване на любимия ви стол от спалнята до прозореца на хола, или шкафа от едната стена на другата, ще видите колко се променя дадено помещение.

2. Покажете снимките с нова перспектива

 

Независимо дали имате перваз за снимки или са закачени на стената, пренаредете ги, сложете нови или просто сменете рамките.

3. Разделете стаята

Друг чудесен начин да създадете усещане за простор в една стая е да използвате мебели, за да я разделите. За хол / трапезария с отворен план със сложни зони, опитайте да позиционирате масата си за хранене в единия край на стаята. След това създайте ясно очертана жилищна зона, като поставите дивана си в центъра на стаята.

4. Преместете мебелите далеч от стените

Няма повярвате, но колкото и да е малка стаята, ако сложите диванa в средата, ще създадете усещане за повече пространство и обем. Лесно е и работи!

5. Разменете възглавниците

 

Един прост, но ефективен начин за незабавна промяна на декора на стаите е с нови възглавници. А ако нямате възможност за нови – разменете тези в стаите.

6. Предекорирайте рафтовете

Махнете всичко от рафтове и стелажи, подредете и покажете елементите по по-различен начин, махнете някои, които не ви харесват, организирайте нови по цветове или по групи.

7. Включете осветлението

 

Все повече хора използват дома си не само като място за живот, но и работа. А това предполага различни сценарии, различен начин на осветяване и на зониране. Използвайте силата на осветлението и създайте комфортни кътчета, оформете офис или релакс зона.

8. Преосмислете килима

Ако имате килими, импровизирайте – разменете ги в стаите, завъртете ги да са вертикално, а не хоризонтално, сложете малък отгове, за да направите слоеве...Изобщо имате толкова голямо полез на изява....

9. Ново място за телевизора

Създайте нова фокусна точка за всекидневната, като преместите телевизора. Колкото и да не обичаме да признаваме тяхната сила, но телевизорите по-често са основа на оформлението на хола - точката, към която всички очи се връщат. И тъй като всички без съмнение гледаме екраните си повече от всякога, сега е момента да промените мястото му.

Сподели: