Остава един ден до Домът на бъдещето 2022

Остава един ден до Домът на бъдещето 2022

Домът на бъдещето 2022 събира топ експерти на водещите компании в сферата на архитектурата, интериорния дизайн и модернизацията, за да очертаят тенденциите в бранша. Събитието, което ще се излъчи онлайн на profit.bg, novini.bg, woman.bg и idei.bg на 14 април, ще отвори дискусиите и към цените на имотите и спестяване на средства от автоматизация на дома. Модератор на панелните дискусии ще бъде Мария Силвестър.

Темите от дискусиите ще бъдат представени в панелите Зелен дом, Красив дом, Достъпен дом и Умен и Сигурен дом.

Зелен дом – 9.30 часа

Събитието ще се открие с темата за устойчивост и зелени решения, обединена в панел „Зелен дом“. Инж. Наталия Петрова, мениджър бизнес развитие в направление „Системи за домашна автоматизация“ на Schneider Electric, ще представи малките, но правилни стъпки в посока създаване на зелен дом. Иван Иванов, мениджър Бизнес Развитие в Home of Wool, ще посочи критериите, които трябва да имаме предвид, когато търсим матрак или мека мебел.

Петър Петров, съосновател и управител на студио INDORIO и INDORIO Art, ще разкаже как смарт системите могат да оптимизират разхода на енергия в дома.

Красив дом – 10.30 часа

Дискусионният панел „Красив дом“ събира на една маса топ експертите в страната с фокус върху архитектура и интериор. Борис Главчовски, управител на Хьорман България, ще представи характеристиките на идеалната интериорна врата с ценни съвети как да я изберем. Хелен Кос, сновател и арт директор на Helen Koss Interiors, ще разкаже какви са последните тенденции в интериорния дизайн и какво трябва да се има предвид при избор на материали за дома.

А ръководителят „Изследване и развитие“ в Knauf - д-р арх. Даниела Иванова-Узунова, ще представи Кнауф Клийнео - съвременен иновативен продукт с отношение към дизайнерско оформяне на окачени тавани и стенни обшивки, подобряване на акустиката и повишаване на качеството на въздуха в помещенията.

Умен и Сигурен дом – 11.30 часа

Темите за сигурността и защитата на дома ще бъдат водещ акцент в този панел   Пред камерите ще застане Теодора Петрова-Василева - продуктов и маркетинг специалист „Сградни Решения“ в ABB, която ще представи решения за цялостна автоматизация на дома, както и отделни функции на автоматизацията, като сигурност, защита, дизайн и комфорт.

Бизнес мениджърът в Econom Smart System- Стефан Ковачев щеотговори на въпросите „Какво е виртуален иконом?“ и „Как да преминем от аналогов към модерен дигитален дом?“.

Достъпен дом – 12.30 часа

В панела „Достъпен дом“ ще се включи Иван Козаров - управляващ директор на Arco Real Estate, който ще представи тенденциите в новото строителство и ще даде съвети в какво да инвестираме. Борислав Гостев - ръководител Отдел „Управление на търговски партньори“ в ОББ, ще отговори на въпроса „Очаква ли се повишаване на лихвените проценти по кредитите и как това би се отразило на месечните вноски?“. Той ще допълни темата със съвети за покупката на жилище с ипотека. Дизайнерът и автор на блога mila.land и thehouse.social - Мила Владисавова, ще разкаже как дома да изглежда дизайнерски, дори когато не можем да си позволим да наемем дизайнер, както и кои са най-евтините неща, които винаги излизат скъпо във всеки един ремонт.

Събитието Домът на бъдещето 2022 се провежда със съдействието на Хьорман България и Schneider Electric.

Повече информация може да намерите на: https://profit.bg/homeofthefuture/ и във фейсбук страницата на събитието

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...