Най-странните (и опасни) диети

Най-странните (и опасни) диети

През годините хората са опитвали какви ли не методи, за да постигнат идеалното за тях тегло и поставени фитнес цели. И обикновено всичко е свързано с диета. Някои от тези диети са здравословни и разумни, докато други са вредни и дори опасни.

Нека разгледаме някои от най-странните диети, за които дори няма да повярвате, че съществуват.

Ледената диета

Тази диета съветва хората да консумират четири чаши (един литър) лед на ден. Не са необходими други промени в диетата или начина на живот. Някои диетолози смятат, че хората понякога могат да отслабнат след тази диета, тъй като консумират повече вода.

Усилията на тялото да нормализира температурата също допринася  за изгарянето на калории. Въпреки това, дъвченето на лед е вредно за зъбите и тази диета е малко вероятно да помогне за устойчива загуба на мазнини.

Диета с памучни топки

Екстремна диета, която много лекари определят като опасна и вредна, диетата с памучни топки е започнала в индустрията за модели. Хората, които спазват тази диета, потапят памучни топки в сок, супа и други течности, преди да ги ядат. Смята се, че им помага да се консумира по-малко храна. Лекарите многократно са казвали, че поглъщането на неядливи предмети като памучни топки и хартиени кърпички може да причини сериозни и постоянни чревни проблеми.

Въздушната диета

Въздушната диета включва приготвяне на храна, визуализация на храна, рисуване на храна или говорене за храна. Но каквото и да правите, няма да ядете. Името на тази диета се разбира от само себе си – не консумирате нищо освен въздух.

Диета с бебешка храна

Бебешката храна е създадена за бебета, но някои хора вярват, че има ползи и за възрастните. Най-екстремните версии на диетата за бебешка храна призовават хората да заместват едно хранене с буркан бебешка храна.

Други версии на тази диета препоръчват четиринадесет буркана бебешка храна на ден или десет буркана бебешка храна заедно с едно нормално хранене за възрастни.

Диета със сън

Някои хора твърдят, че най-ефективната диета е да спите почти 24 часа на ден. Обосновката за това е да ви попречи да ядете. Това означава прием на сънотворни, но е доста опасно и дори застрашава живота.

Диетата Vision

Диетата Vision се появи в началото на 21 -ви век. Тя се основава на идеята, че храните, видени през синя леща, са по-малко привлекателни за човешкото око. Смята се, че носенето на очила със сини стъкла помага за предотвратяване на апетита за храна и вижда храната по по-малко привлекателен начин.

Няколко години по-късно е създадена друга версия на Vision Diet. Очилата за виртуална реалност накараха потребителя да види хранителните продукти като по-големи, отколкото в действителност. Това ги накара да повярват, че са яли повече храна.

Диета с цигари

През 20-те години на миналия век една цигарена компания започва да популяризира потенциалните ефекти за загуба на тегло от тютюнопушенето. Никотинът в цигарата може да потисне апетита, помагайки на човек да консумира по-малко калории. Предполага се, че идеята е хората да пушат цигара, вместо да ядат храна.

Пушенето на цигари обаче носи по-висок риск от рак на белия дроб и други видове рак и заболявания. Въпреки тези рискове, цигарената диета все още е форма за потискане на апетита, използвана в индустрията за модели.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...