Най-важните неща, които трябва да знаете за микрофибърните кърпи

Най-важните неща, които трябва да знаете за микрофибърните кърпи

Според най-добрите домакини един добър комплект кърпи за почистване от микрофибър може да струва злато! Микрофибърните кърпи улесняват почистването на различни предмети и повърхности, а фактът, че могат да се използват отново и отново, ги прави много по-малко разточителни от алтернативи като хартиени кърпи.

Но преди да можете да използвате вашите микрофибърни кърпи отново и отново, първо трябва да ги почистите! А правилното почистване на микрофибърни кърпи изисква различен подход, но не се притеснявайте. Не е особено сложно за изпълнение!

Ще споделим няколко тайни за почистването с кърпи от микрофибър, като започнете с някои общи правила за грижа и завършите с инструкции стъпка по стъпка за пране на микрофибър и сушене.

Има много различни видове кърпи, кърпи и други артикули, изработени от различни видове микрофибър. Има разновидности на микрофибърни кърпи, предназначени за почистване на кожа, стъкло, очила и лещи на фотоапарат, домакински повърхности и др.

Меките, пухкави кърпи от микрофибър са чудесни за лична грижа и хигиена. Те са идеални за премахване на грим, защото осигуряват нежно ексфолиране, като същевременно махат мръсотия, грим и други замърсявания от кожата ви.

По-големите кърпи са безкрайно полезни в къщата. Можете да ги използвате за измиване на прозорци, попиване на течности, почистване на стените на душ кабината, подсушаване на съдове, прах и др.

5-те правила, които трябва да спазвате за микрофибърните кърпи:

1. Почиствайте след всяка употреба

Важно е да почиствате вашите микрофибърни кърпи след всяка употреба, но колко старателно ги почиствате може да варира в зависимост от това колко са замърсени. Който и метод за почистване да изберете да използвате (ще ги разгледаме скоро), той ще ви помогне да премахнете праха, мръсотията и праха, уловени във влакната, които биха могли да се прехвърлят върху (или дори по-лошо, да повредят) всяка повърхност, която почиствате с тях.

2. Изтръскайте ги

Преди да перете ръчно или машинно вашите микрофибърни кърпи, добра идея е първо да ги изтръскате, за да отстраните всяка мръсотия.

3. Перете и изсушете самостоятелно

Микрофибърът не само се хваща мръсотия и прах, докато бършете – той може също така да хване мъх, косми и прах, докато е в пералня и сушилня. Така че, ако решите да перете вашите микрофибърни кърпи в пералнята и да ги сушите в сушилнята си, нека бъдат самостоятелно.

4. Сушете без топлина

Най-безопасният начин за сушене на микрофибърни кърпи е да ги оставите да изсъхнат на въздух. Но ако решите да ги сложите в сушилнята, изберете програма на ниски градуси.

5. Не използвайте омекотител за тъкани

Част от това, което прави микрофибърните кърпи толкова ефективни, е, че малките влакна създават статично електричество, което привлича мръсотията като магнит. Омекотителите за тъкани елиминират статичното електричество, като покриват влакната на тъканта с остатъци от омекотител, което може да бъде чудесно за дрехите, но прави микрофибърниte кърпи безполезни. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...