Каквa e причината за малките дупчици в дрехите след пране

Има ли нещо мистериозно?

1441

Обличате любимата си риза или пуловер и откривате малка дупка. Това е наистина странно. Как се случи това? Не си спомняте да сте я закачали някъде? Дупка, която се появява в дрехите след пране,  е една от онези мистерии, които ни глождят, но все не намираме отговора.

12 трика за пране, които ще променят дрехите и живота виСледващите 12 трика не само ще променят гардероба ви, но и целия ви живот, защото сериозно ще облекчат портфейла ви

Ето няколко причини за това.

Полезни джаджи за пранетоВ помощ за мокротото помещение  

Хлорна белина

Ако използвате твърде много хлорна белина или не изплаквате старателно, може да доведе до поява на дупки.

Грапави повърхности

Ако се докосвате неволно до грапави повърхности по време на работа или вкъщи може да се получат малки дупчици, които вие не забелязвате, но след пране стават по – очевидни.

Колани или ципове

Ако носите колани, имате повече ципове или накити, дори неволно закачане може да причини дупка.

Силна центрофуга при изплакване

Използвате ли високи обороти за пералнята си? Това е една от възможните причини за увреждане на тъканите и за появата не тези малки мистериозни дупчици. Препоръчително е да центрофугирате на 800 оборота, а ако искате по –високи обороти, слагайте само здрави платове.

Претоварвате пералнята

Възможно ли е да претоварвате пералната машина? Това не само се отразява на нивото на почистване, но също така може да причини закачане на отделните елементи на дрехите.

Сутиени

Ако пускате сутиените си заедно с другото пране, катарамата може да закачи блузата и да се появи дупчица. Затова перете отделно или в специални торбички.

Какво да направите?

Едно от най-лесните неща, които можете да направите, е да сортирате дрехите според материята.

По- деликатните материи сложете в торбички.

Проверете и гардероба си. Дали при прибиране блузата ви не се закача за по- твърда или остра част (цип, пайети, кукичка) на друга дреха?

 

Каква трябва да е температурата в спалнятаЗа по-добър сън
Сподели: