Как да завършим и обзаведем жилището стилно и лесно

Как да завършим и обзаведем жилището стилно и лесно

Строителството на вашия нов дом приключи. Получихте ключовете, но пред вас стоят празни стаи с бели стени. Сега е ред на важната задача да превърнете тези пусти помещения в истински дом. Главата ви е пълна с идеи, на компютъра си имате няколко папки със снимки на красиво обзавеждане, умът ви се колебае между различните интериорни стилове, половинката ви се чуди откъде да започне довършителните работи, къде да търси майстори. Хаосът започва сериозно да ви плаши.

В такива моменти най-добре е да се доверите на професионалисти, които да ви улеснят в създаването на мечтания дом – от цялостната интериорна концепция, през ремонтните дейности, до обзавеждането.  Специалистите на „Планекс Инвест“ имат повече от 20 години опит в строителството и довършителните работи, широки познания за материали и технологии, отлична организация и подход към клиента. Обръщайки се към професионална компания ще получите практични съвети, ще си спестите време и главоболия в процеса на проектиране, договаряне, поръчка, доставка, ремонтни дейности, монтаж на мебели и почистване.

Когато създавате нов дом (или обновявате стария!), не забравяйте, че това което характеризира стилното жилище, е вниманието, отделено на функционалността, цветовото съчетание и не на последно място на детайлите – картини, дамаски, декоративни елементи. Интериорните дизайнери са винаги информирани относно най-новите тенденции в обзавеждането, качествените материали, технологиите и аксесоарите.

И така, кои са основните зони, на които трябва да обърнете внимание и за които експертите от „Планекс Инвест“ могат да ви дадат решение.

Фоайе

Първите впечатления са важни и без значение какъв е размерът, трябва да го обзаведете така, че да бъде приветлив, организиран, светъл и подреден.

Всекидневна.

Това е семейната стая, мястото, където се събирате всички, почивате си, гледате телевизия, планирате ваканции, забавлявате се. Тук каните и най-близките си приятели и роднини.  Всекидневната трябва да е уютна и бързо да се приспособява за различни дейности – следобедно кафе с баба, мързелива неделя с книга, филмова вечер с приятели, „пикник“ на пода с децата и т.н. Мебелите трябва да са удобни, здрави и красиви, цветовете топли. Ето защо от „Планекс Инвест“ ще ви бъдат от полза с много практични идеи за интериора на всекидневната.

Трапезария.

Ако жилището има отделно помещение за трапезария, възползвайте се и създайте място с плавен преход от кухнята. Предвидете елегантни шкафове за съхранение на порцелана и текстила – те ще бъдат и част от декорацията на стаята. Заложете на свежи и приятни цветове, на удобни столове и подходяща маса.

Кухня.

Не случайно я наричат сърцето на дома. Тя има статут не само на място за готвене, но и на място за бърза сутрешна закуска или обяд. В кухнята е важно да имате достатъчно шкафове, които да са лесно достъпни. Планирайте внимателно електрическата и ВиК инсталации, осветлението – основно и зоново, отдушници, малките електроуреди и местата на тяхното ползване, къде и как ще съхранявате продуктите, подправките, посудата. От какъв материал ще бъдат мебелите, каква бяла техника ще закупите и от къде. Специалистите на „Планекс Инвест“ ще ви бъдат полезни в цялостното планиране на кухнята – това е едно от най-сложните за проектиране, ремонт и обзавеждане помещения в жилището.

Спалня.

Основната мебел в спалнята е удобното легло, така че не бързайте с покупката, преди да сте опитали достатъчно матраци в магазина. Къде ще съхранявате дрехите и аксесоарите си – вграден гардероб или дрешник, какво осветление ще ви бъде необходимо, какви пердета или щори ще са подходящи според изложението и вида на прозорците, ще има ли телевизор или работно място, софа за почивка, фотьойл – това са много теми, които е добре да си изясните предварително.

Баня

Завършването и оборудването на банята е трудоемко и скъпо. Помещението трябва да отговаря на много изисквания, защото се ползва по-дълго време преди да се предприемат промени.

Като за начало е добре предварително да се обособят различните зони, да се прецени какво санитарно оборудване може да се разположи, дали да се постави душ-кабина или вана. Каква да бъде мивката: с шкаф, вградена в плот или класическа порцеланова мивка. Съвременните тенденции са за поставяне на структура за вграждане и монтаж на окачена тоалетна чиния, но можете да изберете и тип моноблок. За смесителните батерии на душа също има широк избор: с  функции за уелнес и релакс,  да симулират дъжд или естественото падане на водата в природата. Над мивката може да поставите само огледало или шкаф-огледало с осветление. Важен акцент е осветлението, което завършва общата визия на банята.

За да се случи всичко това, обаче, трябва внимателно да се планират всички ел и ВиК изводи. При завършването на банята е важно да се спазят технологичните процеси, за да няма изненадващи течове по-късно. Специалистите на „Планекс Инвест“ по довършителни работи обръщат особено внимание именно на тези помещения, затова не се колебайте да се доверите на тях.

Когато имате партньор до себе си, всичко е по-лесно, а крайният резултат оправдава очакванията. „Планекс Инвест“ ще ви съпровожда през целия път от изясняването на интериорната концепция, през довършителните и ремонтни работи, обзавеждането и почистването до блясък преди да обуете пантофите и да се отпуснете на дивана в новия си дом. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...