Как да спестим място в хладилника

Как да спестим място в хладилника

Нека си признаем: всички търсим начини да спестим пари в момента, като храната е една от многото основни стоки, които поскъпнаха значително в последната година. Една добра идея е да се възползвате максимално от храната, която вече сте купили, като премислите начина, по който използвате хладилника си.

С правилните навици за съхранение на храна можете да намалите хранителните отпадъци , да избегнете разболяване и да спестите време и пари. Ето какво трябва и какво не трябва да правим за безопасен и ефективен хладилник.

Научете как да подреждате различните хранителни продукти

Когато влезете в кухнята с торби, пълни с покупки, е изкушаващо да набутате всичко в хладилника, без значение къде. От изключително значение обаче е да сложите нещата на правилните места, за да предотвратяване развалянето й.

Суровото месо и птиците са на най-долните рафтове. Долният и средният рафт са за млечни продукти като мляко, сирене, кисело мляко и масло.

Горните рафтове са за храни, които не се нуждаят от готвене, като деликатесни меса и остатъци.

Зеленчуците, салатите и плодовете са в най-долното чекмедже. Билките също могат да се съхраняват тук, за да се предотврати замразяването им в задната част на хладилника.

Рафтовете на вратата на хладилника са най-топлата зона на хладилника, така че това е мястото, където трябва да държите подправки, конфитюри и сокове.

НЕ слагайте гореща храна в хладилника

Винаги изчаквайте сготвената храна да се охлади, преди да я поставите в хладилника. Поставяйки гореща храна в хладилника, вие повишавате общата температура на хладилника. Това може да развали другата храна, която имате там, и потенциално да причини хранително отравяне.

 

Почиствайте редовно хладилника си

Кога за последен път почистихте хладилника си? Това не е любимото занимание на никого, но трябва да правите такова на всеки 3-6 месеца. Препоръчваме да направите това преди пазаруване, тъй като тогава хладилникът е по-празен.

Можете да премахнете неприятните миризми, като оставите сода бикарбонат на рафтовете.

НЕ оставяйте вратата на хладилника отворена

Винаги има един член на семейството, който оставя вратата на хладилника широко отворена, докато обикалят из кухнята! Избягвайте го, тъй като това ще попречи на ефективната циркулация на въздуха вътре и ще повлияе на вътрешната температура.

Не оставяйте ненужни продукти вътре

Препълването на хладилника може да ограничи притока на студен въздух, така че вместо да трупате всичко вътре, обърнете внимание на храните, които не е необходимо да са в хладилника:

Авокадо, банани, лук и чесън естествено отделят етиленов газ, който може да развали други плодове и зеленчуци. Те се съхраняват най-добре извън хладилника.

Картофите също са виновници за отделянето на етилен, освен това променят вкуса и текстурата си, ако се съхраняват в хладилника.

Хлябът е по-вероятно да остарее, ако се съхранява в хладилник. Вместо това го съхранявайте на хладно и сухо място.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...