6 причини вратите в обществените тоалетни да не стигат до пода

Това не е случайно 

6146

Обществена тоалетна със сигурност не е най-приятното място, което може да посетим, но се налага. Когато използвате обществена тоалетна, вероятно сте се чудили защо вратите не стигат до пода? И ако си мислите, че идеята е злонамерена и с цел да ви смути – грешите. Има няколко причини за това решение. Ето няколко от тях:

12 от най-странните тоалетни в светаКреативност и в тоалетната

1. По-лесно се почиства.

Тоалетните, които не бихте искали да ползватеНе правете тези грешки

Разбираемо е, че е необходимо те да се мият няколко пъти на ден. Повдигната врата в долната част прави тази задача по-лесна и бърза за изпълнение.

2. В случай на инцидент можете лесно да получите помощ.

В напълно затворена кабинка, ако човек припадне или има здравословен проблем, който го остави в безсъзнание, ще отнеме много време, преди някой да го забележи. Вместо това би било по-лесно да видите човека, а освен това и влизането вътре е много по – лесно.

3. Спомага за ограничаване на неподходящото поведение.

Липсата на  поверителност в обществените тоалетни също пречи на хората да правят някои нещ, които по прибцип е неприлично.

4. Конструкцията е по-евтина.

Изграждането на прегради, които се простират от пода до тавана, изисква по-прецизен дизайн и използването на различни материали, което би увеличило общите разходи. Повдигнатите врати са много по – евтини.

5. Има по-добра вентилация.

В напълно затворена баня е трудно да се премахнат неприятните миризми. С пропуски над и под кабинките въздухът циркулира много по-добре и лошите миризми изчезват по-бързо.

6. Лесно е да се види дали е заета.

Ако кабинката е напълно затворена, винаги рискуваме да попаднем на някой, който е вътре. С пролуката под вратата човек може да види дали тоалетната е свободна или не.

 

Това са най-добрите обществени тоалетниСъчетание между добър дизайн и иновация
Сподели: