Как да чистим кожените мебели

Как да чистим кожените мебели

Коженият диван е като хубавото вино, става по – хубава с времето. И е нещо, което може да ви служи цял живот. Разбира се, износването е неизбежно, но с правилната грижа и поддръжка той ще става все по – красив във времето. 

Девет умни, мултифункционални мебели

Мултифункционалните мебели са идеален вариант за малки жилища. Те изполняват няколко роли едновременно и по този нач...

31/05/2016

А кое я правилната, вижте в следващите съвети:

Какво ви трябва да почиствана на кожените мебели

Стол без крака и още нестандартни мебели

Ако сте се изморили от стандартно изглеждащи мебели, можете да видите тези творения, които са всичко друго, но не и с...

07/10/2015

Сапунен разтвор

Вода

Крем за кожа

Мека кърпа

Чист алкохол/ спирт

Памучен тампон

За редовна поддръжка единственото нещо, от което се нуждаете е редовно почистване със суха кърпа от време на време и месечно слагане на крем за кожа, който да запази материала мек и хидратиран.

Ето какво да направите, стъпка по стъпка:

1. Започнете със сапун и вода

За да се справите с леките петна, натопете чиста, влажна кърпа в топла сапунена вода (използвайте сапун за кожа) и забършете. Ако на дивана или креслото има петно, използвайте малко памучен тампон със спирт, за да почистите. Нанесете само върху замърсяването, а не търкайте цялата кожа.

2. Подсушете старателно

Не забравяйте внимателно да подсушите кожата с чиста, суха кърпа, за да избегнете всякакви образуване на влага.

3. Нанесете крем за кожа

Повторно овлажнете кожата, като намажете с чиста кърпа. Оставете го да попие,  а след това полирайте за блясък, ако желаете.

4. Ако петното не изчезне – доверете се на професионалист

Ако кожата не се почиства добре, въпреки всички грижи, които полагате, се обърнете към професионалист, който може да ви помогне и да покаже най – добрите методи на почистване.

 

За какво да внимавате, когато избирате кожени мебели?

На първо място, диванът или креслото са инвестиция, затова търсете качествени мебели. Сега те ще ви струват повече, но с годините ще се изплатят.

Мислете за разположението в стаята, защото в много случаи условията на околната среда водят до напукване на кожата - екстремни температури или сухота на въздуха. Не слагайте коженият диван точно под климатика, до радиатор или пред камината. Слънчевата светлина също може да има негативен, затова избягвайте поставянето на мебели до прозореца.

Домашните любимци също може да се окажат проблем и да надраскат дивана, затова се научете да стоят далече от него. трудно е, дори понякога невъзможно, но ако мебелта е скъпа, преценете рисковете.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...