Как да чистим кожените мебели

Те са инвестиция, затова заслужават старателна поддръжка  

1106

Коженият диван е като хубавото вино, става по – хубава с времето. И е нещо, което може да ви служи цял живот. Разбира се, износването е неизбежно, но с правилната грижа и поддръжка той ще става все по – красив във времето. 

Полезни съвети за почистване на кожени мебелиИ една рецепта за ефикасно средство за почистване!  

А кое я правилната, вижте в следващите съвети:

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Какво ви трябва да почиствана на кожените мебели

Девет умни, мултифункционални мебелиМултифункционалните мебели са идеален вариант за малки жилища

Сапунен разтвор

Вода

Крем за кожа

Мека кърпа

Чист алкохол/ спирт

Памучен тампон

За редовна поддръжка единственото нещо, от което се нуждаете е редовно почистване със суха кърпа от време на време и месечно слагане на крем за кожа, който да запази материала мек и хидратиран.

Ето какво да направите, стъпка по стъпка:

1. Започнете със сапун и вода

За да се справите с леките петна, натопете чиста, влажна кърпа в топла сапунена вода (използвайте сапун за кожа) и забършете. Ако на дивана или креслото има петно, използвайте малко памучен тампон със спирт, за да почистите. Нанесете само върху замърсяването, а не търкайте цялата кожа.

2. Подсушете старателно

Не забравяйте внимателно да подсушите кожата с чиста, суха кърпа, за да избегнете всякакви образуване на влага.

3. Нанесете крем за кожа

Повторно овлажнете кожата, като намажете с чиста кърпа. Оставете го да попие,  а след това полирайте за блясък, ако желаете.

4. Ако петното не изчезне – доверете се на професионалист

Ако кожата не се почиства добре, въпреки всички грижи, които полагате, се обърнете към професионалист, който може да ви помогне и да покаже най – добрите методи на почистване.

 

За какво да внимавате, когато избирате кожени мебели?

На първо място, диванът или креслото са инвестиция, затова търсете качествени мебели. Сега те ще ви струват повече, но с годините ще се изплатят.

Мислете за разположението в стаята, защото в много случаи условията на околната среда водят до напукване на кожата - екстремни температури или сухота на въздуха. Не слагайте коженият диван точно под климатика, до радиатор или пред камината. Слънчевата светлина също може да има негативен, затова избягвайте поставянето на мебели до прозореца.

Домашните любимци също може да се окажат проблем и да надраскат дивана, затова се научете да стоят далече от него. трудно е, дори понякога невъзможно, но ако мебелта е скъпа, преценете рисковете.

Стол без крака и още нестандартни мебелиАко сте се изморили от стандартно изглеждащи мебели, можете да видите тези творения, които са всичко друго, но не и стандартни.
Сподели: