9 предимства да живеете в малък апартамент

9 предимства да живеете в малък апартамент

Много хора възприемат малкият апартамент като недостатък и неудобен за живеене. Истината е, че това съвсем не е така и ако се замислите, ще намерите много предимства пред живота в голямо жилище.

15 дизайна за малко жилище

Изчистен, шик, светъл, функционален. Така си представяме модерния малък апартамент. Той може да е нашето първо миниат...

04/12/2016

Ето само малка част от тях.

1. Обзавеждате лесно в единен стил

10 мебела, за които мечтае всеки собственик на малко жилище

Независимо дали обитавате малък апартамент или малка къща, правилните мебели са е изключително важни, за да живеете ф...

05/10/2017

Когато проектират апартамент, собствениците се изправят пред сериозен въпрос - как да направят така, че всички помещения да бъдат обединени от обща концепция? Ако имате малко пространство, този проблем няма да съществува. Няма нужда да мислите, че определен цвят е твърде много или стаята изглежда скучна. В същото време лесно можете да си представите цялото пространство и да определите къде ще бъде диванът, в кой ъгъл ще бъде поставен шкафа, как ще зонирате помещението.

2. Можете да си позволите по-скъпи и висококачествени довършителни материали.

Предвид размера на жилището, материалите, които трябва да използвате също ще бъдат по – малко. Това означава, че няма да се налага да давате толкова много пари за боя, тапети и подови настилки. И така ще може да инвестирате в по – скъпи и качествени довършителни материали. Освен това може да намерите и някои останали единични бройки от дизайнерски плочки или тапети, които често се предлагат с голяма отстъпка и няма да нарушат бюджета ви.

3. Дизайнът ще струва по-малко

Ако решите да поканите професионален дизайнер да проектира вашия апартамент, може да ви струва скъпо, защото често крайната цена на проекта зависи от броя на стаите или площта. Освен това, ако наемете професионалист, апартаментът ще изглежда много по-интересен и ще бъде много по-функционален, а проектът и могъл да бъде по – разчупен.

4. По-лесно е да промените дизайна

Независимо от стила, в който сте завършили апартамента си веднага след покупката, след няколко години ще искате нещо ново. Дори ако първоначално изберете скандинавския стил, който се предполага, че е идеален за малкото жизнено пространство (светлина, пространство, комфорт и минимализъм), с течение на времето ще ви омръзне. Тук ще забележите още един плюс на малък апартамент. Много по-лесно е само да боядисате стените, да замените завеси, килими и дивани възглавници на малка площ, отколкото да се организират масови ремонти в много стаи.

5. Спестявате от мебели

Ако сте собственик на едностаен апартамент, мебелите, от които се нуждаете са само диван, гардероб, масичка за кафе, няколко нощни шкафчета и работна маса. Сега си представете, че имате голяма къща. Колко мебели ще ви трябват? А и наред с това ще трябва да помислите за допълнителни интериорни елементи, за да не изглежда стаята празна. Добавете към този списък разходи за осветление, завеси, килими, аксесоари и ще разберете, че малкото жилище е доста по – бюджетен вариант за живот.

6. Комфорт

Да се направи уютно гнездо от малък апартамент е много по – лесно, отколкото от голямо жилище, защото е свързано с комфорт и безопасност. Тук и най-малките промени ще бъдат забележими, дори ако просто замените пердетата.

7. Бързо почистване

Ако правилно сте организирали малкото жилище и имате добре изградени системи за съхранение, тогава почистването ще ви отнеме минимум време. Не е нужно да прекарвате няколко часа в търкане на подове и прозорци, пране на килима, бърсане на прах върху многобройните шкафове, маси, плотове.

Вижте как няколко модула се превръщат в малко жилище

Ако имате малък апартамент, всяко място в него ви е ценно. Точно по тази причина дизайнерът Роберто Джил създава лини...

15/04/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...