Стол без крака и още нестандартни мебели

Стол без крака и още нестандартни мебели

Ако сте се изморили от стандартно изглеждащи мебели, можете да видите тези творения, които са всичко друго, но не и стандартни.

Рафтове за книги

Raw Edges Design Studio създават ексцентрични мебели. Този модел, който носи името Дупка в стената, създава оптичната илюзия, че чекмеджетата продължават надолу в пода, пише Oddee.

Стол без крака

Дизайнерът от Мелбърн Джош Камоди е проектирал този малък стол, който създава оптичната илюзия, че всичките му четири крака са си на място, докато всъщност има само три!

Минималистична мивка за баня

Оптична илюзия или мивка в баня? Тази почти невидима мивка за баня е проектирана от българския дизайнер Виктор Василев, който живее в Милано.

Летящо килимче, което всъщност е масичка за кафе

Тази страхотна масичка е дело на Duffy London, а единственото нещо, което би могло да откаже клиентите е цената й от 1 495 паунда (2279 долара).

Картина, която всъщност е канапе

Това платно, което всъщност е канапе, е дело на базираното в Токио дизайнерско студио YOY.

Кутии за съхранение създаващи оптична илюзия

Ако се загледате в този рафт малко по-дълго може да си помислите, че очите ви изневеряват. Точно това обае е идеята на оптичната илюзия. В този случай тя е дело на норвежкия дизайнер Бьорн Бликстад.

Замъглени мебели

Не, нямате проблем с очите си. Тези мебели са вдъхновени от концепцията за паметта. Спомените ни често са замъглени и разпръснати във времето. Тази колекция от мебели е направена точно с идеята да прилича на мираж. Тя бе представена в Берлин през 2012 от Bomi Park.

Носеща се във въздуха маса

Създателят на мебели Дейвид Лунин проектира невероятни неща и тази масичка е едно от тях.

Невидим стол

На пръв поглед изглежда, че част от краката на тези столове липсват. Този ефект обаче е постигнат чрез оцветяването на столовете и е дело на Nendo.

Пейка като отворена консервна кутия

Това творение е дело на дизайнерското студио на Джъдсън Бомонт Straight Line Design.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...