Къде да разположа телевизора?

Ето няколко идеи за него, ако няма място в стаята  

405

Всяко място у дома трябва да си има своето място. Но какво да направим, ако цялата площ на стаята вече е заета от диван, фотьойли, гардероби и рафтове, а просто няма място за телевизор? В този случай, решението е да се подходи с фантазия – да се сложи на стойка, да се вгради в мебели, или да се закачи на тавана.

7 начина да декорирате зоната около телевизораКак бихте могли да промените влиянието, което ТВ оказва върху атмосферата в стаята

Но преди да сложите уреда, ето няколко общи правила за поставянето му в спалнята или хола:

1. Поставете телевизора на височина поне 1 метър от пода. Така екранът ще бъде на нивото на очите и други мебели няма да могат да блокират изгледа към него.

3D тапети за стената на телевизораЗашеметяващ ефект във всекидневната  

2. Разстоянието от дивана или леглото до телевизора трябва да бъде 1,5 метра или повече.

3. Въздържайте се от идеята да поставите телевизора пред прозореца - заради слънчевите отблясъци картината на екрана ще бъде замъглена и най-вероятно няма да видите нищо. Ако няма друга опция, инвестирайте в завеси, които ще осигурят достатъчна затъменост.

Как да аранжирате телевизора в стаята?

Доскоро хората твърдо вярваха, че телевизорът може да бъде сложен само по два начина – на стена или на стойка. Днес дизайнерите подхождат по-креативно към решаването на този проблем, предлагайки оригинални методи за проектиране на зоната. Но за начало да запонем с класиката.

1. На стената и на шкафа

Ако мястото на стената все още не е заето, сложете там телевизора. Това е най-популярният и лесен начин, при който проводниците и кабелите са скрити от очите с помощта на канал или са скрити зад стенни панели. Телевизорът трябва да бъде разположен по най-дългата стена в стаята, точно под нивото на очите. Същите правила трябва да се спазват, ако ще поставите телевизора на шкаф или маса.

2. От тавана

Смело? Може би. Но ще спестите доста площ и ще освободите стените и рафтовете. За целта ви трябват здрави скоби, а кабелите ще се скрият с помощта на декоративни канали.

3. На мебел

Ако искате да направите телевизора част на интериора, помислете за опцията да го поставите на рафта. Това решение е идеално, ако имате отворени мебели. Изберете модел, който може да се вмести в цялостния дизайн, да се приспособи към цвета и текстурата на стената или, ако е необходимо, да изглежда като снимка.

4. На въртящ се механизъм

 

Тази опция е идеална за едностаен апартамент. Дизайнерите предлагат да поставите разделителна стена или мебел между две стаи и да сложите телевизор ана въртяща се стойка. Просто трябва да го завъртите в посоката, в която сте.

5. На огледалната стена

Друго нетривиално решение е да инсталирате телевизора в огледален панел или да го поставите на огледална стена. Този вариант има много предимства. Първо, геометричният панел визуално увеличава наличното пространство, прави го светло и просторно, и второ, това е изключително оригинален декоративен елемент.

6. На статив

Ако сте творчески човек и ви харесва всичко необичайно, тогава можете да сложите телевизора на статив. Ако стила на дома ви е по – арт, това е чудесен начин да слеете уреда с него.

 

7. На мебели с плъзгащ се механизъм

За да запазите стила на интериора, може да инвестирате в плъзгащ се механизъм, на който да монтирате уреда. Принципът на работа е прост: телевизорът е вграден в специален „асансьор“, който е скрит в шкафа. Когато искате да гледате, с помощта на дистанционно го извадете.

Ако искате да скриете телевизора може да заложите на някоя от следните опции:

1. В модулна стена

Ако поставите телевизора в центъра на мебелната композиция, например в модулна стена, тогава той хармонично ще се впише в цялостната концепция и няма да се откроява на фона на други детайли. Освен това елементите на декора ще могат да отклонят вниманието от уреда.

2. Зад картината

Този метод е един от най-лесните. С помощта на плъзгащ се панел може да прикриете уреда зад картина или пано.

3. В стената

Ако имате дебели стени, можете да създадете специална ниша за телевизора. Трябва да е възможно най-дълбоко, за да се постави лесно оборудването. Когато искате да скриете телевизора, просто затворете нишата.

 

20 идеи за мястото на телевизораОтдайте му нужното внимание
Сподели: