И малкият коридор може да има дизайнерско излъчване

13 идеи за малкото пространство  

1186

Много от нас знаят колко неудобен може да бъде един тесен коридор. Почти няма място за мебели, а само закачалка често не върши работа. Но, благодарение на дизайнерските идеи, бързо намираме решение за малките и тесни пространства.

5 решения за повече място в коридораКак може да превърнем кородора в по – стилно, красиво и комфортно помещение

Ето няколко модерни предложения за малък коридор:

1. Принципът на контрастите

Идеи за декорация на малкия коридорЗащото първото впечатление е най-важно

Жълтата врата и черните детайли правят интериора елегантен и динамичен. Тесния скрин и голямото огледало на пода привличат вниманието.

2. Ъглови рафтове

В малък коридор трябва да се ограничи количеството на мебели, но можете спокойно да сложите отворени ъглови рафтове.

3. Кръстосани ленти

Ако искате визуално да разширите дългия и тесен коридор, сложете тапети с широки напречни ивици. Доказано е, че геометричният отпечатък от този тип ви позволява да увеличите пространството три пъти.

4. Осветление

Има едно просто правило - с колкото по-малко е пространството разполагаме, толкова повече светлина трябва да има. Най-добрият вариант за малък тесен коридор би бил опънат таван и няколко вградени светлини.

5. Оригинални закачалки

Обърнете внимание на закачалките с оригинален дизайн. Те не само ще се превърнат в практичен елемент от коридора, но и в стилна декорация на пространството.

6. Отворен гардероб

Светъл, малък коридор в скандинавски стил, с ъглови рафтове, които служат като отворен гардероб, са хитро решение за малкия коридор. Горният рафт с куки ви позволява да съхранявате връхни дрехи, шапки и чанти, а долният рафт се използва за съхранение на обувки.

7. Мебели подредени по едната стената

Ако все пак искате мебели в тясното пространство, препоръчваме да го направите само на една стена, така че ще спестите максимум пространство.

8. Подвижна закачалка

Светло антре в модерен стил, чийто основен детайл е подвижната закачалка. Тази проста и не скъпа идея може да замени пълен гардероб за връхни дрехи.

9. Ярки тапети

Когато става въпрос за малки пространства, важно е да не ги претоварвате с ярки цветове и ненужни детайли.

10. Вграден гардероб

Вграденият гардероб е може би най-подходящото решение за всеки модерен коридор. Опитайте се да изберете най-функционалния модел, а огледала ще разширят визулано помещението.

11. Тесен гардероб

Антрето с тесен отворен шкаф, допълнено от малка ракла и чифт рафтове за дребни предмети, изглежда много модерно и стилно.

12. Западни тенденции

Чудесен пример за подреждането на коридора в западен стил е стена с отворени секции и закачалки, мека мебел за удобство и долна поставка за съхранение на обувки.

13. Използвайте нишата

Използвайте всеки квадратен метър от собственото си пространство, а нишата е изключително удобна и практична.

 

Как да променим вида на коридораИдеи, които вдъхновяват  
Сподели: